Isztambul Wiki

Megnyílt az Isztambul Wiki, Enciklopédia, Szótár és Turistakalauz! 🙂

Immár a blogban több, mint 850 bejegyzés van. Macska legyen a talpán, aki ebben bármit is megtalál. Néha még nekem is nehezemre esik, pedig én írtam őket. 🙂

Éppen ezért egyre nagyobb igény született arra, hogy a hasznos információkat valahogy rendezzük. Így született meg a Wiki, az enciklopédia.

Az Isztambul Wiki folyamatosan készülnek az újabb leírások a látnivalókról, múzeumokról, és más érdekességekről. Ez az a hely, ami segíti a turistákat a felkészülésben.

Minden egyes leírás úgy készült, hogy minél inkább használható legyen. Megpróbáltuk az információkat úgy beosztani, hogy pont elegendőek legyenek. Ne legyen túl kevés, de túl sok se.

E mellé olyan adatokat gyűjtöttünk össze, amelyek minden turista számára hasznosak lehetnek. Mint például a belépőjegyek, megközelítés, stb…

Ezzel együtt az Isztambul Wiki egy Isztambul szótár is. A blogban található török kifejezésekre (pl. ayran, akbil, istanbulkart, Galata, stb…) a válaszokat is ott találjuk. Illetve érdekes lírásokat is (pl. török kávé). Ezek barnával lettek aláhúzva (a kék aláhúzások a fórumba vezetnek).

Reméljük, mindenkinek hasznos lesz!

Jó szórakozást, és jó böngészést! 🙂

Belépés itt: Isztambul Wiki

4 Replies to “Isztambul Wiki

    1. Igazad van : Róma pedig Roma, pláne Bécs meg Wien. Ha már okítasz, legalább nézz utána, hogy jóra. 🙂
      Maga a Wiki úgy írja : „Isztambul (törökül: İstanbul, görögül: Κωνσταντινούπολις / Konsztantinúpolisz, régiesen Sztambul, előző történelmi nevein Bizánc, Konstantinápoly”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük