Kolay Türkçe Török-magyar barátság klub török nyelvkönyve

2012 végére elkészült a Kolay Türkçe Török-magyar barátság klub török nyelvkönyve teljesen kezdő szintű diákok számára.

A Kolay Türkçe török nyelvkönyv írói között turkológus, tolmács-szakfordító, valamint anyanyelvi lektorok vannak. A könyv nemcsak a tanároknak nyújthat segítséget az órákon, de alkalmas önálló feldolgozásra is. Olyan diákoknak is ajánljuk, akik otthon önállóan szeretnének tanulni. Könyvünk egynyelvű, tehát minden instrukció törökül van, ami azonban nem nehezíti a feladatok megértését, hiszen az egyes példákból egyértelműen kiderül, hogy hogyan kell megoldani őket. A nyelvtanulásról szóló legkorszerűbb kutatások szerint akkor igazán hatékony a nyelvtanulás, ha a célnyelven történik, vagyis nem kell hozzá közvetítő nyelv. Ezt az alapvető nyelvtanulási elvet alkalmazzuk nyelvtanfolyamainkon, valamint török nyelvkönyvünk megírásakor is.

A sok éves tapasztalat alapján tudjuk, hogy mik azok a feladatok, amiket a diák szívesen végez el. Az évek során rengeteg kiegészítő anyagot készítettünk, amelyeket azonnal tesztelhettünk a diákokon, így pontos képet kaphattunk arról, hogy a diákok milyen típusú feladatokat oldanak meg szívesen.

Könyvünkben olyan feladatokat dolgoztunk ki, amelyek nemcsak hatékonyan segítik a nyelvtanulást, hanem élvezhetőek is. Az óráinkon élményszerűen, oldott hangulatban tanítunk, hiszen tudjuk, hogy a nyelvtanulásnak nem kell feltétlenül mindig komolynak lennie. Sokkal jobb nevetve és örömmel tanulni, mint szigorú szabályokat bemagolni. A közhiedelemmel ellentétben tanulhatunk nyelvet szórakozva is. A pozitív élmények hosszabban és mélyebben megmaradnak, nagyobb motivációt adnak, ezért tekintjük a nyelvtanulás alapjának a nevetést és a humort.

Török nyelvkönyvünkben rengeteg figyelemfelkeltő, feledhetetlen és vicces történeten, illetve feladaton keresztül tanítjuk meg a „komoly” nyelvtani szabályokat is. A könyv 1. részét olyan diákoknak is szívesen ajánljuk szókincsbővítés vagy csak egyszerűen szórakozás céljából, akik már nem kezdők, mert a történetek érdekesek, humorosak és összefüggőek. Mivel a könyvben több főszereplő is van, ezért érdemes az elejétől olvasni a történeteket. Egy-egy történethez több hanganyag is készül egy különlegesen fejlesztő módszerrel. A könyv alapját képező (külön szöveg-és hanganyag gyűjteményként is megvásárolható) módszer lényege az automatikus nyelvtanulás. Egy-egy szöveghez készül egy audió anyag, amelyet anyanyelvi beszélő olvas fel. A második hanganyag egy magyarázat az idegen szavakhoz török nyelven. A harmadik hanganyag pedig az ún. rövid kérdéses technikával készül, mely a beszéd fejlesztésére szolgál.

Mivel a feladatok önállóan is végezhetők, ezért a diák egyedül, tanár segítsége nélkül is képes lesz arra, hogy törökül kommunikáljon. A Kolay Türkçe szöveg-és hanganyag gyűjtemény a török nyelvkönyv nélkül is kiválóan alkalmas a török nyelvű kommunikáció elsajátítására. A poénos rövid történeteken kívül komoly témákkal is foglalkozunk. Természetesen nemcsak történetek, hanem nyelvtani gyakorlatok, dialógusok és egyéb fejlesztő feladatok is szerepelnek az egyes leckékben.

A könyv 89 oldalból áll, mely a legalapvetőbb nyelvtanokat, valamint a legfontosabb szituációs gyakorlatokat tartalmazza, amelyek a való életben is gyakran előfordulnak. A beszédtémák között szerepel a vásárlás, szobafoglalás, emberek jellemzése, öltözködés, évszakok, színek, ünnepek, közlekedés, stb., mely témákat próbáltuk könnyen emészthető stílusban feldolgozni.

A könyvön kívül egy 41 oldalas munkafüzet, szöveg-és hanganyag gyűjtemény, szószedet és relaxációs kiegészítő hanganyag is készült. A relaxációs hanganyagot azoknak ajánljuk, akik pihenés közben, magolás nélkül szeretnék megtanulni az egyes leckékben előforduló idegen szavakat. A relaxációs hanganyag gyakorlatilag hangos török-magyar szótár, azokkal a szavakkal, amelyek az egyes leckékben előfordulnak.

A Kolay Türkçe török nyelvkönyv és szószedet ára: 4000 Ft.

A Kolay Türkçe török munkafüzet ára: 2500 Ft.

A Kolay Türkçe szöveg-és hanganyag gyűjtemény ára: 2000 Ft.

A Kolay Türkçe relaxációs hanganyag ára: 1000 Ft.

Kiadványainkat az alábbi elérhetőségeken lehet megrendelni:

Skype: kolayturkce

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük