A világ legjobb büféje…

A világon számos érdekes, és számtalan luxus kávézó és étterem található. De egy sem ér fel azzal, ami Isztambulban van.

A büfé már azért is érdekes, mert teljesen szokattlan. Még a szokattlan kávézőkhoz képest is szokattlan.

A legjobb az egészben, hgy valójában nincs is büfé.

Csak egy part a Boszporusz ázsiai oldalán.

A part lépcsős, hasonlóan a Duna-parthoz, csakhogy a lépcsők nagyobbak. És szélesebbek. Minden második lépcsőfokon szőnyeg van, és nagypárna a hátnak.A kihagyott lépcsőfokokon pedig a pincér kerülgeti a cipőket.

A világ legjobb teázója - lábszépségverseny

Mert pincér az van, és egy aprócska bódé is, ami tele van csokival, teafűvel, és az ilyenkor elengedhetetlen szotyolával. De olyannyira, hogy a szakács nem is fér be.

Mi pedig kifekszünk a szőnyegre, kényelmesen nekidőlünk a párnának, és megpróbáljuk a szotyit legalább egy helyre gyűjteni. Bár a 3. kiló után már úgyis mindegy, mert nyakig leszünk a héjában.

A kilátás
A kilátás. Van ám kuka is, csak ahhoz fel kell állni...

És persze zene is van, mert az minden ilyen helyen alap szükség. Valahonnan a csokik alatt rejtőzik a rádió évek óta. Így, amíg odáig le nem esszük magunkat, addig nem lehet csatornát váltani.

Mindehhez hozzá jön egy olyan kilátás, ami nemcsak Isztambulban egyedülálló, hanem a világon is.

A büfé az ázsiai oldalon van, szembe pedig láthatjuk Európát. És nem is akármelyik részét. Pont a történelmi városrészt csodálhatjuk mecsetekkel, tornyokkal, palotákkal. A háttérben pedig a lemenő napot, előtérben pedig a Kislánytorony örvendezteti meg szemünk és agyunk szépségérzékelő ingereit (ehhez a fogalmazáshoz aztán sok teát kellett ám innom 🙂 ).

A kilátás
A kilátás

Bár egy rendkívüli és egyedülálló teázóról van szó, az árak mégis nagyon olcsóak. Naja, rezsi, fűtés, és más haszontalan költség nincs.

A hely hihetetlenül népszerű. Van egy külön szekció, külön szőnyeggel a különleges kuncsaftoknak. 🙂

és a közönség...
és a közönség...

Ez a fotó egyébként díjas lett az Istanbul Photo Contest 2008 versenyen.

Térkép: A teázó

8 Replies to “A világ legjobb büféje…

  1. Szia Árpi! Nem ismerjük egymást, de ismerem a blogodat, és ma megkerestem ezt a büfét – köszi, tényleg nagyon klassz. Ahogy az írásaid is. Voltam a puzzle boltban is, mert árulnak ott „kristály-puzzlet”. 🙂
    Üdv
    Kriszta

  2. Kedves Ági! Két nap múlva indulunk 🙂 mi is szívesen megkeresnénk ezt a teázót, de a link hibát jelez.
    Tudnál mondani közelebbit, pl. a teázó neve? Nagyon köszi 🙂

          1. megjöttünk, megtaláltuk!!! Nagyon köszi az ötletet, egyik legjobb esti programunk volt! 🙂

            a második link sem volt jó egyébként, de a fotók alapján kisakkoztuk, hogy hol lehet, és taxival odamentünk az Üsküdari kikötőből, pont KizKulesivel szembe… 🙂 De jó, hogy írtál róla, sosem keveredtünk volna különben arra… és az nagy kár lett volna 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük