Galamb projekt

Miután a paprika projekt A, B és D terve is dugádőlt, áttérünk egy másikra: madarakra.

A paprikáról, amit szívünk alatt dédelgettünk, és neveltünk, kiderült, hogy disznóparéj. Mégpedig a szőrösebb fajtából.

Egy darabig hezitáltunk, mi legyen vele. Nem vagyunk mi rasszisták, hogy csak a neve (meg a levele, meg a paprika hiánya) miatt kivágjuk. Árnyékot is ad, meg zöld, nem sokban különbözik a páfránytól.

Csakhogy eljutottunk a magos időszakra. Félő volt, hogy az egész környéket megfertőzi. No nem mintha a környéket féltenénk (legalább még zöldebb lesz), de akkor már tényleg nem lehet a magot eladni, mint valami ritka növény. És persze ha mindenhol disznóparéj nő, akkor hol fogunk jövőre dinnyét ültetni?

Így aztán Balta bácsi benézett paréjékhoz, és volt nagy mészárlás….

No de nem ért véget a nyár, ne maradjunk izgalmas projektek nélkül. Át is mentünk a másik erkélyre, ahol Galamb néni kotlik a tojásokon. Őt ha nem is öntözzük, de adunk neki egy tálba vizet minden nap.

És meg is lett az eredmény! Az egyik csibe kibújt a tojásból!

Madárfióka

Nagyon cuki kis szőrcsomó. És hogy megnőtt pár nap alatt! Mögötte látható, mekkora tojásból is bújt ki.

Tehát most inkább galamb projektbe vágtunk. Annál is inkább, mert ezzel aztán nincs sok dolgunk! 🙂

4 Replies to “Galamb projekt

  1. Galambsült… 🙂 Én a helyetekben megválnék a fészektől, amint kirepül a drága, mert pár nap alatt új tojás fog bele kerülni és nem lesz szívetek kidobni. 😉

  2. A galambhoz csak annyit, hogy Kappdókiában mesélte nekünk a túrista csoportvez., hogy a galamb milyen fontos volt a helyiek életében. Nagy tiszteleben tartották. Üzentek egymásnak, a csontját tűnek használták, a tojást falfestéhez használták, a galamb kakit meg trágyának. Azért vigyázzatok velük, mert szeretnek mindent összepiszkítani, itthon még rühességet is kaphatsz tőlük:)) Kint nem tudom milyen a galamb eü. helyzet:)
    Az ajándék csomi sértetlenül megúszta az utazást. Tudsz már elérhetőséget, kinek vigyük?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük