Zöldségek

A macska hírek után szokás szerint megérkezett a zöldek híre, abban a reményben hogy talán egyesek izgulnak a virágok sorsa miatt is.

Itt már nem olyan egyszerű, mint a macskánál. No nem csak azért, mert nem nyávognak, ha valami baj van, hanem mert többfrontossá alakult a küzdelem.

Frissen ültetett virágok.

Mostanra már minden cserépből kidugta valami a fejét. Az, hogy mi is az, most már végképpen nem tudjuk, mert a szél elfújta az összes papírt, amit a virág mellé raktunk a földbe. Az egyik, ami jó sűrűn volt, az most kicsit megritkult. Talán még el kellett volna olvasni az ajánlott távolságot, de hát nem volt akkora cserepünk… Egy másik viszont besűrűsödött. Egy harmadik pedig nagyon vegyes. Mintha onnan sok minden akarna kimászni… reméljük nem lesz belőle Alien 5…

Tehát itt nem állnak rosszul a dolgok, még ha nem is tudjuk, hogy mi fog az egészből kisülni.

Átültetett virágok

Az átültetés többnyire sikeresen zajlott. Bár egyik virágot a kukacok megtámadták, de úgy tűnik, sikerült őket leszoktatni a virágevésről. A hiperaktív babot pedig egy arra járó macska megrágta, így fél métert vesztett a hosszából. Szerencsére a babot különösebben nem zavarja, és elkezdett egy új szálat növeszteni.

Viszont a rózsának nagyon rosszul áll a szénája, levele, mindene.. Azt hiszem, sikerült túllocsolni, így már egy hete csak szárítom. A mocsár azóta eltűnt az aljáról, és a szag is elviselhető lett. Viszont mostanra csak egy vézna szál maradt az egész virágból. Izgatottan várom, hogy ez vajon megmarad, vagy teljesen kipusztul szegény… 🙁

Legjobban a fenyőfa bírja. Ő vidáman nem csinál semmit. A tövében egyszer nött egy kalapos gomba, de azt megette egy macska. A rendszeres fürdetés miatt pedig eddig nem költözött be senki.

Úgyhogy az izgalmak folytatódnak tovább…

2 Replies to “Zöldségek

  1. – saláták majd nőnek szépen, majd ha már nagyjából hasonlóak vannak egy területen, akkor az attól különbözőeket ki lehet cincálni.
    – a rózsának szerintem annyi
    – a fenyő meg ha kinyiffan, akkor egyszercsak annyi neki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük