Eurázsiai Maraton – október 17.

Isztambul az egyetlen város a világon, ami két földrészen terül el: Európa és Ázsia.
Éppen ezért ez az egyetlen város, ahol át lehet futni Ázsiából Európába.

Ez azon kívül, hogy nagyon egészséges, meg jó móka, még egy olyan előnye is van, hogy ezen a napon a fél város le van zárva. Najó, Isztambul mérteiben ez nem a felét jelenti, hanem csak a 0,002%-át. Persze ha közlekedés szempontjából nézzük, akkor mégiscsak a felét lezárják, mert a két hídból az egyiken mi fogunk futni.

És nemcsak futni, hanem sétálni, reggelizni, napozni és persze fényképezni. Ez nap pedig idén, 2010. október 17-én, vasárnap lesz.

Ha éppen akkor leszel Isztambulban, akkor mindenképpen irány az első híd, mert ilyen jó lehetőség a fényképezésre legközelebb csak 2011.-ben lesz.

Lehet egyébként rendesen futni is. Jelentkezni itt lehet. A regisztrált tagok aznap ingyen utazhatnak a buszokon a rajtszám felmutatásával, de ez csak az IETT járművekre vonatkozik.

7 Replies to “Eurázsiai Maraton – október 17.

  1. Futni biztosan nem fogunk, csak a hajó után. :)Az idei terv az (jó idő esetén), hogy az ismerősökkel együtt találkozunk a híd tetején, és a márvány-tengeri oldalon leülünk piknikezni. 🙂

  2. Itt is pocsék idő van. Oldalra ki is raktam egy időjárás ablakot. Persze ti nem nézitek mindig. Én pedig sohasem nézem, de azért reggel feltűnik, ha el van árasztva az utca az esőtől. :DTavaly rettenetesen nagy eső volt. Úgyhogy idén bárminek örülni fogok, ami más. 😀

  3. A tavalyi nagy esőzésekre emlékszem, néztem ott a Híradóban. Júliusban minket is elkapott egy vihar, szerencsére buszon voltunk, de volt szerencsém látni a lehömpölygő vizet…és mindez pillanatok alatt történt. Persze nem volt olyan nagy, de azért így is durvább volt, mint ami itthon van.Nekem oldalt nem jelenik meg az aktuális időjárás, lehet a böngészőm az oka.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük