Moziba? Focira!

Török fiú udvarol török lánynak:
– Randizunk?
– Aha.
– Mozi?
– Megőrültél? Este Fenerbahçe – Beşiktaş van. Stadionba megyünk!

Kezdetben vala a foci.
Meg a férfi és a nő.
A nő megőrült a férfiért. A férfi megőrült a fociért. Ezek után a nő megőrült a férfitól.
Aztán minden megváltozott. Ma már a nők is megőrülnek a fociért. Papa és mama együtt szurkolnak, de mindenki a saját csapatáért.

Állítólag a nők részéről addig nem volt érdeklődés a foci iránt, míg a képernyőn csak pár színes pont látszott, ahogy kergetnek egy fehér pontot. Viszont a technika sokat változott. Ma már HD-minőségben láthatjuk, ahogy a macsó csávók feszítenek. Sőt, visszatekerhetünk, és lassítva újra megnézhetjük, ahogy Mr. Szőrősláb jól odatesz a labdának. Vagy akár poszter méretben ki is nyomtathatjuk, hogy kitegyük a falra.

Úgyhogy ma már Törökországban nemcsak minden fiúnak, hanem a lányoknak is van kedvenc csapatuk. Hozzá tartozó készlettel: legalább bögre, sál meg sapka. De nem ritka a női mez sem. Bár mondjuk Fenerbahçe-s magassarkút nem láttam, de ez nem jelenti azt, hogy nem is létezik!

Amikor pedig meccs van, akkor a lányok is nagy számban jelennek meg a stadionokban. Sokak szerint sokkal fanatikusabbak, mint a fiúk.

Úgyhogy fiúk, randi előtt érdemes körbetapogatózni, hogy a kiszemelt leányzó melyik csapatnak is szurkol. Virár helyett pedig meg lehet lepni egy stadion belépővel.

Törökországban egyenlőre még nem válóok, ha a házastár másik csapatnak a szúrkolója. Viszont ilyen esetben készüljünk fel, hogyha a kedvenc csapatunk kikapott, és mi teljes depresszióban sirdogálunk, a kedvesünk kifestett hajjal-arccal zászlót loborgtatva énekel majd kifele az ablakon: Jól megadtuk azoknak a mocskoknak!

15 Replies to “Moziba? Focira!

  1. Mivel 8 éves korom óta eleve megőrülök a fociért,Türkiye számomra ebből a szempontból is tökéletes terep lett! Természetesen rögtön az első utazás alkalmával nekem is lett kedvenc török csapatom,mely mellett kitartok fanatikusan,tűzzel-vérrel!
    De emellett én egyik török riválisunkat sem utálom! Sosem tudnék utálni egy török csapatot sem,hiszen a többi is TÖRÖK,és igazából ez a leglényegesebb!
    Sőt,a nemzetközi kupameccseken már teljes erőből szurkolok az összes török clubnak!
    És nem tagadom-ha már itt tartunk-bizony nagyon örülnék neki,ha néhányszor sűrűbben is olvashatnánk itt focis írásokat! Pl. a kétszínű fonalas is nagyon jó volt!
    Arról viszont még (talán) nem hallhattunk,hogy hangi takım Sema kedvence??

    És a végére. Hogy melyik az én kedvenc csapatom? Hát természetesen az egyetlen,akinek szurkolni érdemes:
    BEŞIKTAŞ sen bizim herşeyimizsin!!!

    1. A török fociról egy külön blogot lehetne nyitni. 🙂 Minden este mecs van. 😀
      Ha egyszer úgy döntesz, hogy ideköltözöl, akkor mindenképpen kösd be a LigTV-t. 🙂
      De még jobb, ha kapásból Beşiktaş-ba költözöl. 🙂

      Sema Fenerbahce rajongó (nincs is messze tőlünk a stadion). A családban sokan Galatasaray-osak. A cégben már Beşiktaş rajongók is vannak.

      Ami számomra érdekes, hogy bár ennyire vegyesek a rajongók, ebből még sose volt összetűzés- Beérik annyival, hogy
      „na látod, a mi csapatunk a jobb
      majd legközelebb megmutatjuk”

  2. Miklósnak már régebben mondtam, hogy egyszer szeretnék egy fenerbahçés bögrét. Remélem, egyszer tényleg eljutok már oda, hogy be is szerezzek egyet :))

    1. Ilyet? 😉
      http://3.bp.blogspot.com/_Ys5tj1MHGvk/Ry3KEXNOG9I/AAAAAAAAADE/1xrZc-M0c4Q/s1600-h/IMG_8983_resize.jpg

      Most is itt van a konyhaszekrényben, de már ritkán használom.
      Van egy Fenerbahce mezem is, sajnos Tuncay neve szerepel rajta, de ő már nem ott játszik. Amikor vettem akkor azt gondoltam a Roberto Carlos-os olyan snassz lenne.

      FeYyaz, azt kell hogy mondjam, a Fener sokkal jobb, mint a Besiktas, és persze a két csapat stadionját össze se lehet hasonlítani 😛

      1. Igen, akár ilyet. 🙂 Tudom, hogy hőre tűnik elő a minta, megjegyeztem! 🙂 Nekem is van feneres mezem itthon (volt egy olyan, amit a 100 éves jubileumra adtak ki, de visszaküldtem annak, akitől kaptam :P), de a mostani – amim van – kedves Feyyaznak köszönhető.

  3. No ismét itt vagyok arkadaşlarım! Nézzük csak sorjában! CyberMacs,köszönöm Sema családjáról a pontos áttekintést,taraftar szempontból! Akkor ő most biztosan örül,hogy Kadıköyben éltek! Van egyébként török foci blog,de sajnos én járok csak minden nap oda,reménytelenül. A „gazdája” egyetemista,és csak a nyáron ért rá csinálni.
    Evet,a LigTV régi álmom…
    Miklós,a Feneres bögre tényleg szép! Viszont az összes Beşiktaş mezem megvásárlásakor szigorúan törekedtem arra,hogy nehogy valamelyiknek is név legyen a hátán! A futballisták már sajnos ilyenek. Ha valahol több a pénz,fél év múlva odaigazolnak,és akkor a nevükkel ellátott mez meg már…
    Jaaa,hát és persze a Karakartal sokkal jobb,ebben akár mindjárt meg is egyezhetünk! 😛 😛
    A Şükrü Saracoğlu stadion valóban sokkal modernebb,a miénk viszont igazi műemlék,amihez nem is akarnak hozzányúlni! Tehát ebben is mi vagyunk a jobbak! 🙂 🙂
    Kartal fanként is büszke vagyok rá,hogy Zizzer immáron egyetlen Fener mezét én produkáltam! 🙂
    İyi geceler:
    Feyyaz

    1. Szuper! 🙂

      Az új bloghely egyik előnye, hogy minden hozzászóláshoz is lehet válaszolni. Így átláthatóbb 🙂

      Engem a mezeknél a reklám sokkal jobban zavar. Sokáig azt hittem, az Avea is egy focicsapat, de aztán kiderült, hogy csak reklám…
      Oké, foci közben legyen rajtuk. De amikor én veszek mezt, akkor ezeket nem kérem 😛

      1. Akkor Sevgili CyberMacs,már csak ezért is Beşiktaş taraftarnak kell lenned! Ugyanis a Karakartal mezkollekciómból az egyik (amúgy telejesen eredeti) mezemről HIÁNYZIK a Cola Turka reklám! Jobb oldalon a sportszergyártó embléma,és bal oldalon a klubcímer,ennyi!

        Valamint Zizzer remélem meg sem próbált örömködni a ma esti meccs kapcsán!!! Ugye??!!!

    2. Ha műemléket akarok látni, elmegyek Ephesos-ba 😛 És a Fener stadion a hangulatának a közelébe sem érhet a besiktasé. Ezen ne is vitatkozzunk, minden szempontból a Fener a jobb 😛
      ***
      Én szeretem, hogy van név a mezen, szerintem az a lényeg.
      **
      István, te egyébként milyen mobilhálózathoz tartozol, hogy az Aveát nem ismerted? 😀

      1. Fél évig senkihez sem tartoztam, mert nem volt török telefonom. A magyart meg hitelesíteni kellett volna. De inkább feküdt a szekrény alján. Jó is volt az a fél év. A régi főnököm is leszokott arról, hogy hívogasson. 😀
        Most Yok_a_phone (vodaphone) áldozat vagyok. Jó, hogy kaptuk a céges blackbarry-t, de csomószor nem működik. Ilyen helyekről, mint a Taksim tér. 😛

  4. Nos Miklós,ezt telibetaláltad! Csak éppen fordítva,mint ahogy Te gondolod! Ugyanis éppen a hangulat az,amiben a Beşiktaş egyértelműen a Fener előtt jár! Hogy miért? Mert a Çarşı a világ legjobb ultracsoportja! 😀 Ezt mindenki tudja,és számtalan feneres is elismerte már! 😛 Jajj,el ne felejtsem a bizonyítékot,hogy a mi csapatunk a jobb!
    http://www.youtube.com/watch?v=rGM_gTKVU7E
    ***
    Engem meg rettentően zavarna,ha a hátamon szereplő játékos,már másik clubban futballozna! A nyáron,İzmirben mindenki a karomnál fogva forgatott a tengelyem körül,hogy megnézhesse,ki van a hátamon. Én meg nem győztem nekik mondani: „Orijinal,isim yok!”
    *
    Üdvözlet!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük