Nézze meg ezeket az órákat a biztosíték mellett is!

Isztambul utcai árusai valószínűleg legtalálékonyabb emberek az egész országban. Ez persze érthető is, hiszen nekik a túlélésért folytatott harcban az ötletek a legjobb fegyverek. Így aztán náluk mindig találunk valami érdekes megoldást.

Isztambulban, meg úgy általában Törökországban a közműveket nem veszik olyan komolyan. Azaz a város tele van elfelejtett csövekkel és drótokkal. No meg a hozzátartozó kiegészítőkkel.

Hősünk egy ilyen elfelejtett kiegészítőt, egy kapcsolószekrényt nézett ki, kirakatnak.

Isztambulban nem lehet mindenhol árulni. No nem azért, mert tiltanánk a szabályok (persze tiltják, de hát…), hanem mert nem minden hely elég jó, hogy megérje. Így komoly küzdelem van egy-egy jobb helyért. Ha egy boltos hazamegy aludni, éppenhogy csak bazárja az ajtót, máris megjelennek az utcai árusok, és a bolt előtti területet berendezik kirakatnak. Viszont ez ilyen helyeket csak akkor lehet használni, ha a bolt éppen zárva van.

Ezért az utcai árusok folyamatosan keresik azokat a szabad területeket, ahova az árukat kirakhatják. Persze csak olyanok jöhetnek számításba, ahonnan könnyű összepakolni. Ők nem azok akik számlát adnak a vásárlás után. 🙂

Hősünk egy kapcsolószekrényt szemelt ki. És be is költözött. Ő órákat árul (természetesen eredetiket, és a termékhez világ-garancia is jár – az eladó elmondása szerint). A kapcsoló szekrény pedig a showroom, ahol megtekinthetjük a teljes termékkínálatot. Szépen csoportosítva és rendszerezve.

Aztán ha arra jár a rendőr, akkor elég csak becsukni a szekrényt, majd felvenni a szükséges munkasapkát.

– Csókolom, én a villanyt szerelem. Már megint bedöglött valami a H22-ben…

2 Replies to “Nézze meg ezeket az órákat a biztosíték mellett is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük