Fenerbahçe stadion mellett

Az isztambuli Fenerbahçe stadion (aminek pontos nevét Feyyaz biztosan tudja, azzal együtt, hogy itt pontosan hány meccs is volt, ki hány gólt lőtt, milyen repülési pályával, és mekkora, erővel, stb…) környéke tiszta sötétkék-sárga.

Na de hogy ennyire…

Fenerbahçe pacal étterem
Fenerbahçe pacal étterem

 

Minap egy jót mosolyogtunk, amikor feltűnt egy tábla a sarkon, hogy Lacivert büfé. Azaz Sötétkék büfé. No persze, itt vagyunk a stadion mellett. Naná, hogy még a legkisebb kocsma is valamilyen szinten kapcsolódik a Fenerbahçe török focicsapathoz. Ennyi azért mindenképpen kell, hogy a már meccs előtt megfáradt szurkolók kipihenjék magukat, feltöltődjenek, aztán hogy teljes lelkesedéssel tudjanak ordítozni.

Azért a büfé biztosra ment, mert jó nagy betűkkel kiírta az Isztambulban és egész Törökországban ilyenkor használatos varázsszót is: Tekel. Ez jelenti azt, hogy bolt, büfé, kiskocsma birtokában van az alkoholárusítás képességének. És mint tudjuk, az ilyenre úgy mennek az emberek, mint az éjszakai lepkék a lámpafényre (főleg a nem túl egyenes útkeresési technikájukban fedezhetünk fel különös hasonlóságokat).

De aztán egy kicsit tovább mentünk, és a ház takarásából előtűnt a Sötétkék büfé társa is: a Sárga fodrász.

Így most már ketten vannak egymás mellett: a sárga és a sötétkék, így lesz teljes a csapat(szín).

A Sárga fodrász, természetesen férfi fodrász a választott focista aktuális frizurájára vágja a hajunkat, míg mi nagyban énekeljük a Fenerbahçe indulót, és vedeljük a szív-, és hangerősítő rakı-t. De kérhetjük valamelyik korábbi évjáratot is, vagy akár gólvonal alakú hajvágást. Csak olyan ne szerepeljen a kívánságlistánkon, ami az ellenség csapatára utalhat, mert itt bizony bent vagyunk a darázsfészek közepén.

Sárga fodrász, Sötétkék büfé
Sárga fodrász, Sötétkék büfé

 

No de lássátok, hogy nem csak a Fenerbahçe rajongói vannak megzakkanva, ugyan ennek a fodrásznak megtaláltuk a mostohatestvérét is, Beşiktaş központjában.
Időpont egyeztetés, vagy házhoz „szállítás” esetén hívjátok a képen látható telefonszámot! 🙂

Beşiktaş fodrász
Beşiktaş fodrász

13 Replies to “Fenerbahçe stadion mellett

  1. Nagyszerűűűű cikk! 🙂
    Evet,”Şükrü Saracoğlu stadion”. Ebben a formájában 2002 óta láthatjuk,régebben teljesen másként nézett ki,a játéktér mellett futópálya is volt.
    ***
    „Bent vagyunk a darázsfészek közepén.” Bizony ám,nagyon jól mondod! A nyáron pimaszul megpiszkáltam egy bottal ezt a darázsfészket! Ugyanis tüntetőleg Beşiktaş mezben flangáltam mintegy fél órán át a Fenerbahçe stadion mellett/alatt. Még a lelátó alatt működő Fenerium boltba is bementem fekete-fehérben öltözötten. 🙂
    A stadiont szegélyező út túloldalán voltak ilyen kis éttermek,vendéglők. A kerthelységben üldögélő hazaiak meredten figyeltek mindvégig. Amerre mentem,mindenhová követtek tekintetükkel,vezényszóra fordultak a fejek utánam,még a beszélgetést is abbahagyták.
    De mivel alapjába véve a törökök a legrendesebb emberek,semmi bajom sem esett,egy fél rossz szót sem szóltak hozzám.
    Én persze kihasználtam a ziccert,és össze-vissza fényképeztettem magamat Beşiktaş mezesen „kék-sárga világban”.

    HAYDI KARAKARTAL!

  2. Ezt a képet ma készítettük, ajánlom figyelmébe minden Magyarországon ragadt török focirajongónak.
    Már itthon is lehet kapni a megfelelő csapathoz tartozó sütiket. 🙂

    http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/386809_280294172014286_100001011154638_803080_1854969007_n.jpg

    A bolt ahol beszereztük:
    (Van Cola Turka és Erikli ásváványvíz is :))))))))))) )

    http://hu-hu.facebook.com/pages/TROYA-T%C3%B6r%C3%B6k-%C3%89lelmiszer-%C3%9Czlet/219824938041177

    1. Annyira jó Grg,kár hogy sosem járok arra,de lagalább a tudat,hogy van ilyesmi Mo.-n!
      A feleségem élelmiszerboltban dolgozik,és már két éve ÜLKER Tempo keksz náluk is van.

      Hát ez a török focis süti kép pedig-maga a csúcs! El is mentettem a gépem megfelelő mappájába! 🙂 Viszont a bolt honlapján nem találtam meg a terméket!

      1. A bolt honlapja szerintem csak kedvcsináló. A legjobb bemenni és körülnézni, én is csak véletlenül láttam meg ezeket, mivel épp egy másik vásárló nézegette őket. Gondoltam 45Ft-ot megér. 🙂

        1. Ahhh,akkor már értem! Ezek szerint a honlap csak kivonatos összegzése a választéknak! 45Ft? Szinte hihetelen! És még Cola Turka is van! Beşiktaş mezszponzor 2005-2011!

  3. Kiváncsiságból megnéztük a második képen látható „sakal” szót, mert gyanús volt, hogy esetleg ugyanazt jelenti… ÉS IGEN 🙂 az etimológiai szótár szerint „jövevényszó egy török nyelvből a honfoglalás előtti időkből”

    1. Igen, nagyon sok alapszavunk egyezik meg.
      Semával már az elején eldöntöttük, hogyha egy szó nem jut eszünkbe angolul, akkor próbáljuk meg a saját nyelvünkön, hátha hasonlít… Nagyon sok esetben beválik. 🙂

      Persze a fociban vannak alapszavak, mint góól, fanatik, stb… 🙂

  4. ideje akkor, hogy a Sema jól tudjon magyarul.

    pl.”add már ide a távkapcsolót” vagy „levitted a szemetet?”
    ezzel egy feleség évekig megvan…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük