Utazási zsebpénz program

Itt az új év, és még tél van, hideg van. És az a jó kis meleg nyár (ami akkor majd túlságosan is meleg lesz), az még jó messze van.

Így már most tudunk rá készülni! Ha már most mindig félre teszünk egy kicsit, akkor mire itt lesz a meleg, talán lesz is annyi, amiből elmehetünk majd valahova! 🙂 Mondjuk Isztambulba! 🙂

Nyaraláskor azért az ember kicsit jobban szórja a pénzt, mert ez is tetszik, meg az is, és még ezt is megnézzük, meg azt is megkóstoljuk, stb… És majd otthon lesz a meglepetés, hogy mégis, mi a bánatra költöttünk ennyit????

Nem tudom, hogy az általam ajánlott programocska mennyiben fog segíteni a spórolásban, de arra mindenképpen jó lesz, hogy a frászt hozza ránk minden alkalommal, amikor megnyitjuk! 😀

A program neve Travel Pocket. Az Android Marketben itt érhető el. Azaz ez egy mobiltelefonos applikáció.

Mielőtt elindulunk valahova, beállítjuk, mennyi pénzt is tervezünk elkölteni. Természetesen az adott ország pénzemét használva. De lehet egyszerre több fajta pénzt is beállítani.

A program lényege pedig a költekezés. Nagyon komoly morális hatása hatása van, hogy miután beírtuk mit vettünk, mennyibe került, és a kategóriát is kiválasztottuk, akkor nem egy OK gomb van a végén, hanem egy SPEND. Főleg, hogy az adott ország pénzneme is ott van. Pl. SPEND forint. Azaz szórjuk csak a forintot.

Ilyenkor azért az ember egy kicsit mégiscsak elgondolkozik, hogy ez most mennyire volt fontos kiadás… De ha mégsem, akkor majd a következő ablakban megjelenő összeg, hogy még mennyi pénzünk maradt, tényleg elrettentő lehet.

– Drágám, most vettünk egy szőrmebundát!
– De hát olyan szép!
– Igen, de már csak 1 kiflire maradt pénzünk….
– Legalább leadsz pár kilót.

Érdemes tényleg minden költekezést beírni, mert az apró kiadások összefognak és a végére komoly csoportot tudnak szervezni.

Így szépen rögzíthetjük a költekezésünket, és ami fontos, láthatjuk, még mennyi pénzünk maradt. Majd pedig hazaérve táblázatos formában átküldhetjük a számítógépre e-mailben, és akkor jó alaposan kielemezhetjük. még tanulhatunk is belőle! 🙂

Nem biztos, hogy a legjobb, de nekünk bevált. Ha te másikat ismersz, akkor arra is kíváncsiak vagyunk! 🙂

Amit majd még jó lenne találni, egy igazán használható tervező program! 🙂

15 Replies to “Utazási zsebpénz program

  1. Kata, azért az árfolyamot is nézd meg! 🙂

    lehet ezt úgy is használni, hogy „otthon vagy turista”… 🙂

    Cyber ezt az izét a Rumli kezébe ne add, mert képes itthon mindent tételesen bevasalni rajtam.
    És ő a sört biztosan gyógyszernek kódolja!:)

  2. igen, úgy gondoltam. a minden napi kötéseket felírja az ember lánya és hó végén nem csodálkozik, hogy na hova is szublimált megint a tervezett keret?
    de hogy ez menjen, egy androidos telefon kellene… jippi! 🙂

  3. a barátnőm múltkor szóbahozta, hogy venne egy új autót, kérdeztem, milyet?
    Pirosat- válaszolta.

    Ezért szeretünk Benneteket! 🙂

    igazából most már meg kellene várni, míg olcsóbbak lesznek azok, amik az android 4.0-át használják.
    talán a samsung note ilyen…..

    az androidhoz van egy layer nevű alkalmazás, ott az összes cipőbolt, műkörmös stb. rétegként bevihető….és máris mutatja az irányt!

    CM-cs ilyet kell létrehoznunk!!!
    Magyar specifikus rétegeket Isztambulban, vagy akár személyre szólóan, pl. Feyyaz nyilván az összes stadiont, fanklubbot, ajándékboltot feltenné egy rétegbe, cser a fotó és más galériákat, én a bizánci emlékeket, stb, stb.
    Már kezdhetjük is.

    1. Igen, már kísérletezek a Layarral.
      Meg a Wikitude-val is. A térkép már készen van, ez lesz összekapcsolva a wikivel. Eddig már minden működik is (leszámítva, hogy a Wiki-be még mindig csak 15 bejegyzés van…).
      Most már csak azt kellene valahogy megoldani, hogy a KML térképet hogyan lehet bevinni a Layarba. Illetve a Wikitude-ba. Ugyanis mindkettő csak ad egy SDK, aztán csinálj, amit akarsz…
      A Layar esetében vannak cégek, akik jó pénzért felrakják az adatbázis fájlt a szerverükre. És még program is van, ahol a térképpontokat az olyan mezei felhasználók is felpakolhatják, mint én. Kézzel persze.
      Még ez se lenne gond, mert annyi még belefér, hogy két helyre kelljen feltenni a térképpontot. Viszont nekem van szerverem, minek fizessek azért, hogy másnál legyen az én cuccom?
      Nekem egy sima konverter elég lenne.
      A Wikitude-nál tovább jutottam. Ott már vannak pontjaim a Wikitude szerveren, de nincs ötletem, hogyan hozhatnám le őket. Úgyhogy mindkettőn most gondolkodás szünet van…

      Egyébként is, meg kell rugdosni az otthoni szolgáltatókat, hogy a külföldi mobil internet legyen jó olcsó. Különben senki nem tudja majd használni… Én azért reménykedem. A wikinek van mobilos oldala is. Hátha majd…

      Minden esetre tudom ajánlani a Free Zone Wifi androidos programot, amiben a szabad hozzáférésű wifik listája van. Ez működik Isztambulban is. Bár még nincs túl sok pont, de napról napra többet talál a telefonom. 🙂 Lassan tényleg lehet már az utcán is használni. 🙂

  4. na, közben megnéztem, mielőtt nekem esnek, most a Gingerbread fut rajta, de nekem úgy rémlik fel akarják okosítani a szendvicsre (ICS), Galaxy Nexus a már most is futtatja.
    de Experia (Sony) stb is…

    1. Igen, én is szeretnék internet lakást. 🙂 De a legtöbb dolog még csak tervben van (majd valamikor).
      Azért egy robot porszívó már van. Azt fel lehetne hívni SMS-n, hogy porszívózzon, de frászt kapnak tőle a szomszédok. 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük