Jönni robot, akarni lopni e-mail, röhögni sokat… :D

Az ilyeneken mindig jókat lehet mulatni. 🙂

Interneten szeretnek jönni csúnya levelek. A spam szó ma már olyan, amit mindenki ismer. Sokkal kalandosabb viszont a fishing, ami adathalászatnak fordítottak. Ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy jön egy e-mail, amiben arra próbálnak rávenni minket, hogy adjuk meg az e-mail címünket, jelszavunkat, PIN-kódunkat, stb… és még lépjünk is be a hamis web-oldalra.

Bár a trükk rettentő gyenge, és nem kell sok ész, hogy észrevegyük (főleg ha az xybank.hu cím helyett a www.hosszúcombú.com van megadva). Mégis évente rengeteg ember esik áldozatul eme csalásnak, így mindenképpen érdemes a rosszfiuknak a próbálkozás. A nagy számok törvénye az interneten igencsak jól működik.

Olyannyira nem kell vacakolniuk a rosszfiuknak, hogy ma már magyar nyelven is jönnek ezek a levelek, csakhogy robot fordítóval. Azaz teljesen hülyeség ami van benne. Ellenben jókat lehet rajta szórakozni.

Egyébként a rosszfiuk valószínűleg tényleg mindent a programra bíznak, hiszen mást se hallani mindenhol, minthogy mennyire rossz a magyar gazdaság. Tehát a rosszfiuk nem számíthatnak komoly összegre. Részemről talán egy second-hand buszjegyre. 🙂

A rekodot egyébként nem ez viszi.

Kedvencem volt az a mű-levél, ami elvileg a Líbia védelmi minisztertől jött. Benne ecsetelte, mennyire elégedett a korábbi szolgálataimmal, amit érte tettem (lehet, hogy én vagyok James Bond?). Majd elkezdett mesélni az olajkútjairól és azok bevételeiről, majd pedig hogyan osztozunk rajta, ha segítek megvédeni őt…persze ehhez pénz is kell, stbstb.
Aztán rá 1 évvel jött egy újabb levél az új minisztertől, ki „lesegítette a trónról” a korábbit, és szeretné felvenni a kapcsolatot az elődje barátaival. És megint jöttek az olajkutak…

Minden idők legjobbja pedig az albán vírus:
„Szia én egy albán vírus vagyok.

Sajnos a programozom még nagyon kezdő, ezért kérem a segítségedet. Légy szíves töröld le a géped összes fájlját, majd küld el ezt a levelet az összes barátodnak, ismerősödnek.

Köszi.”

Majd pár nap múlva jött a 2.0-ás verzió:

„Szia, én az albán vírus javított változata vagyok.

Mondtam, hogy a programozóm nagyon béna, ezért újra itt vagyok, kijavítva. Léci előbb küldjél el minden ismerősödnek, majd utána töröld le az össze fájlt a gépedről.

Köszi.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük