Itt volt a Malév-irodája Isztambulban

Egyszer volt, hol nem volt. Volt egyszer egy Malév.

Ez a mese is rosszul kezdődik…

Hála az internetes foglalásoknak, kevesen tudják, hogy a Malévnek volt saját irodája Isztambul előkelő központjában, a Taksim tér mellett. Legalábbis, amikor utoljára ott járta, 2011. decemberében, akkor nem úgy tűnt, mint ahol komoly tömeg lenne. A személyzet, de még a szerver is, kitörő lelkesedéssel fogadta, hogy betévedtem oda. Még az is lehet, hogy én voltam az első vendég abban az évben. No meg talán az utolsó is.

Talán én voltam az utolsó ügyfél az isztambuli Malév iroda életében… Kár, hogy én is jegyet visszaváltani mentem oda.

Még nagyobb kár, hogy nem fotóztam le az épületet akkor.

Most, amikor a közelben jártam, gondoltam megkeresem, megvan-e még az iroda. A törökök nem szokták elsietni a régi táblák levételét. Így még ha az iroda be is zárt, talán egy Malév feliratot találok valahol.

Persze előbb az iroda helyét kellett felelni.

A Google szerint a Cumhuriyet Cad. 87 szám alatt volt az iroda. Valahol tényleg ott is lehetett. Én minden esetre lefotóztam.

Itt volt a Malév
A nemigazán látható 2. emeleten volt az iroda.

Persze azért nem sikerült teljesen a fotó, mert a Malév a 2. emeleten volt. Még jó, hogy én alatta fényképeztem. 😛

Ha jól látom, a helyén a Török Légitársaság van. Azaz rokonok között maradt az iroda (akár még a személyzet is lehet ugyan az). Persze „viccesebb” lenne, ha a WizzAir felirat virítana az épület falán.

Egyébként alatta is hasonló, légitársaságok irodáit láthatjuk.

Megpróbáltam azért az interneten keresni valami régebbi képet, hátha találunk egyet, még Malév felirattal.

Elsőnek a Yandex-et néztem meg.

Itt volt a Malév Isztambulban - Yandex
Itt volt a Malév Isztambulban – Yandex

Sajnos nincs infó, hogy a kép mikor készült, de már a Malév utáni időszakban. Az iroda éppen kiadó. Alatta pedig működik még az a pizzéria, ami ma már nem. Vajon a Malév csődje vitte magával azt is?

Körbenéztem még pár térképen, hátha valamelyik régebbi fotó sarkában feltűnik. Úgy látszik, hogy a szomszédok lelkesen fotózták az épületeiket, de a Malév lemaradt róla. Így még az sem biztos, hogy jó helyen keressük.

Isztambulban nyom nélkül eltűnt a Malév…

3 Replies to “Itt volt a Malév-irodája Isztambulban

      1. Köszönöm! 🙂
        Bár az igazság az, hogy csak tipp volt a kötőjel. Az nézett ki jobban. Örülök, hogy sikerült jól írni (ami nem minden esetben igaz). Köszönöm, hogy utánanéztél. 🙂

        WizzAir:
        Én lennék a legboldogabb Isztambulban, ha újra járna a WizzAir. Jó árak, nagy csomagok, és még közelebb is szálltak le a lakásunkhoz, mint a Malév. De már az is jó lenne, ha bármi alternatíva lenne a Török Légitársaságra. No nem mintha ők olyan rosszak lennének. Sőt! Ők bármilyen méretű és súlyú csomagot felengedtek a gépre. Könyörgés nélkül is. Mióta pedig Budapest kiesett a légiközlekedés vérkeringéséből, azóta a Budapest-Isztambul jegyárak is kellően alacsonyak.
        De azért jó lenne, ha lenne választék, márcsak az időpontok miatt. Meg hátha sikerül egy-egy akciót kifogni. 🙂

        Az pedig, hogy a WizzAir, Malév és az otthoni politika mit kavar, kavart, és fog kavarni, egyáltalán nem érdekel. Nem érdekel ki a sáros a Malév bezárásában (mégha szerintem eléggé nyilvánvaló). Nem fogok állást foglalni abban, hogy tényleg a Wizz volt-e az, aki megadta a kegyelemdöfést, vagy sem. Erről nincs elég infóm, és egyébként sem érdekel. Nem ettől függ, hogy milyen kebabot fogok enni holnap. 🙂
        Viszont otthon sokan meg vannak győződve, hogy a wizz sáros a Malév ügyében. Így aztán mindenképpen egy érdekes húzás lett volna az itteni felszámolt Malév-iroda kibérlése.

        Ha én lennék a Wizz menedzsere, én tutira megvenném. Talán a Malév feliratot is „fent felejteném”. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük