Igyunk erre a mérkőzésre!

Persze törökösen.

Na de nem úgy, hogy töltjük magunkba a rakı-t, mert akkor megvan az esély arra, hogy a focimeccs legizgalmasabb részeit az asztal alatt töltjük a Föld mozgásáról elmélkedve.

Helyette inkább adjuk meg a módját, és töltsük tele magunkat koffeinnel.

Ezt pedig mi mással lehetne jobban, mint török teával!

Persze a Trabzonspor-nak megvan erre a megfelelő Trabzonspor teája, hiszen ők a teaültetvények közül küzdötték fel magukat az élre. Sokak szerint ennik oka éppen a tea (A rakı két főhazája, Rodostó (Tekirdağ) és Izmír csapatai meg sehol sincsenek. Az is lehet, hogy nem tudott felkelni az asztaltól).

Úgyhogy már ezért is érdemes, hogy mi is a teával próbálkozzunk.

Na de ha már a saját isztambuli csapatunknak nincs saját teája (nincs is hova ültetni, hacsak nem az erkélyen akarjuk nevelgetni), akkor már legyen saját teás pohara!

És így is lett!

Török focis teáskészlet
Török focis teáskészlet

Úgyhogy most már nyugodtan adagolhatjuk a folyékony koffeint magunkba a kedvenc csapatunk teás pohara révén. Nem kell többé attól félni, hogy elalszunk a focimérkőzés legjobb részénél, hiába is ordítanak harmincan mellettünk. A török tea biztosan megteszi majd a hatását!

Török focis teáskészlet
Török focis teáskészlet

Mindamellett, hogy a teáspoharak a Különleges szimbólumokkal lettek ellátva megfelelnek a török teáspoharakra vonatkozó A, B, C, D, E és F minőségi kritériumoknak, kiegészülve – természetesen – a török focis cuccokra vonatkozó K, L és M igényeknek.  A szabványokkal bővebben a bejegyzés végén foglalkozunk.

A focis teáspoharak nagyon csinos és felettébb praktikus dobozban találhatóak a boltokban. Így mindjárt magunkkal is vihetjük a mérkőzésre. Vagy akár egy olyan parkba is leülhetünk a szurkoló ismerőseinkkel, ahonnan jól láthatjuk a 400 m plazma kivetítőn zajló mérkőzést.

Függelék:

Török teáspoharak minőségi kritériumai:

A) a teáspohár nem repülhet ki a kézből, bárhogyan is hadonászunk beszélgetés közben.B) amennyiben mégiscsak kirepülne, a pohár nem törhet össze, mégha ezért cserébe a falnak nyolcnapon túl gyógyuló sérüléseket is kell elszenvednie.C) a teáspohár megfelelő mennyiségű tea elfogyasztása után (a mennyiséget az Éjjel-nappal teát iszom szak-kamera havi közgyűlésén határozza meg) erotikus képzelgéseket indít beD) a teáspohár nem férhet be sem az orr-, sem pedig a füllukba.E) a teáspohár és a teás kistányér aerodinamikus kialakításának meg kell felelnie az 1951-es (majd 1972, 1999 és 2010-ben módosított) Repülő csészealj és társai kritériumainak.F) a teáspohárba rakı-t is lehessen fogyasztani.

A török focis cuccokra vonatkozó igények:a

K) a csapatlogóval ellátott focis cuccot csak a saját csapat tudja használni.
L) amennyiben mégis az ellenség szeretné használni, akkor olyan rejtett funkcióknak kell megjelennie, amelyek kárt tesznek az ellenségben.
M) a focis cuccban legalább 14 olyan nem rendeltetésszerű használati funkciót kell elrejteni (pl. röptetés), amivel a rajongó meg tudja védeni saját magát is társait.

19 Replies to “Igyunk erre a mérkőzésre!

  1. A legjobban az tetszett,ahogyan a különböző városok tea-foci összefüggéseit taglaltad! 🙂
    De egyébként igazad van! Tényleg nagyon szégyenletes,hogy a 3. legnagyobb török város nem tud produkálni egy 1.ligás csapatot! „Izmir csapatai sehol sincsenek.”

    Így van Piros! Kell bizony! Mert hogy még Beşiktaş-os bögrém sincs! 🙁

    1. Erről a mecsről majd Feyyaztól várjuk a beszámolót. 🙂
      Én meg majd megírom, hogy fogadták itt a helyiek az eredményeket. Legutóbbi török-magyar mérkőzés után kaptam fájdalomdíj-kedvezményt a péknél. 🙂

      1. Köszönöm a dicséretet! 🙂 Bár az nem is biztos,hogy minden blogolvasó amatőr a témában! 🙂
        ***
        Az éjjel nem hallottál valami mocorgás-félét Istanbul’da? A Galata tegnap esti,csodálatos sikere miatt kérdezem.

    1. Nem értem, miért baj, ha valaki be akarja ásni magát a stadionba. Egyébként is az ásást becsülni kellene az ilyen zord időszakban, amikor a metró csigatempóban épül.
      A cikk igazándiból a németeket húzza le. Törökországban simán beengedték volna a rajongókat, hogy megnézzék az edzést. Itt nem kellett volna ásni (ami egyébként „veszélyes”, mert esetleg találnak valami régi romot a stadion alatt, és akkor azt le kell bontani, stb…).

  2. Tabii nem a türk taraftarlar akciójával van a bajom,mert az csodásan példázza a törökök semmihez sem fogható fanatizmusát! 🙂
    A Nemzeti Sport nagyképű,cinikus irkálmányát nagyon nem csípem! 2006-ban,amikor Pesten játszott a török válogatott,és az itt élő török drukkerek kimentek egy jót tombolni az érkezéshez,Ferihegyre,ezt írták:
    „A futball-fanatizmusukat irigyelhetjük a törököktől,ha mást nem is…”

    1. Amióta bárki lehet újságíró, mindenféle képesítés nélkül, én már nem csodálkozom semmin.
      Ezzel is csak azt mutatja meg a kedves „író”, hogy mennyire nincs képben. 😛

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük