Vigyázat! Kutya van!!

Isztambulban hivatalosan 13 millió ember él. Nem hivatalosan 15, de sokak szerint inkább 17, de megvan az 20 is. Végül is pár millió ide-vagy oda, nem nagy különbség. Csak pár ország teljes lakossága…

Viszont ezek csak az emberek. Ott vannak még a macskák is!

Ha csak háromszor annyi van ezekből a nyávogó cuki szőrös karmolós fenevadakból, mint emberekből, az már akkor is bőven 30-40-60 millió (melyik számolást is vesszük alapul…).

Aztán ott vannak a kutyák is. Belőlük már kevesebb van. Viszont roppantul vigyázni kell velük, mert nagyon veszélyesek!! Ha nem figyelünk oda, még átesünk valamelyiken!!

Vigyázat! Az út közepén kutya alszik!
Vigyázat! Az út közepén kutya alszik!

Ebben az (anti)aktivitásukban egyébként roppantul hasonlítanak a macskákra. Csak mivel nagyobbak, komolyabb veszélyforrásnak számítanak.

Vigyázat! Az út közepén kutya alszik!
Vigyázat! Az út közepén kutya alszik!

Tehát ők is bárhol, bármikor képesek lefeküdni egy kiadós alvásra. Ami több órát, napot, hetet, évet jelenthet. De állítólag a NASA talált egy kutyát, ami még a Nagy Bumm előtt lefeküdt aludni. Természetesen az univerzum ezt figyelembe vette keletkezéskor, és kikerülte az alvó jószágot. Így arrafele ma is görbült a tér…

Vigyázat! Az út közepén kutya alszik!
Vigyázat! Az út közepén kutya alszik!

Viccen kívül, egy alvó kutya tényleg alvó kutya, és komoly akadály. Ilyet nem szívesen akar bárki is piszkálni, mert az odébb mozdítása súlyos sérvet és gerincferdülést okozhat.

Vigyázat! A bolt előtt kutya alszik!
Vigyázat! A bolt előtt kutya alszik!

Egyszer láttunk egy olyat, hogy a kefés kocsi haladt a sétáló utcában, az emberek pedig kerülgették. Hiszen senki se akart még fürdeni. Viszont, amikor a tisztitó autó elért az út közepén alvó kutyához, azt már inkább kikerülte.

Ez a pad a kutyáknak van fenntartva
Ez a pad a kutyáknak van fenntartva

Egyébként a kutya Isztambulban tényleg a legjobb házőrző. Hiszen ha az ajtóba fekszik le aludni, senki se tudja úgy átlépni, hogy a TV a kezében van..

Vigyázat! A boltban kutya alszik!!
Vigyázat! A boltban kutya alszik!!

Vagy a lépcsőn leérve lehet rajtuk átesni..

Istanbul dog after the night party

Persze azért ne általánosítsunk! Isztambulban igen is vannak aktív kutyák is! Olyan is, amelyik motort vezet!

Motoros kutya
Motoros kutya

2 Replies to “Vigyázat! Kutya van!!

    1. Ebbe nem akarok belemélyedni, mert tavaly is eléggé nagy felhördülések voltak, amikor előjött a téma.
      De ha eltekintünk a morális kérdésektől, módszerektől, stb… Akkor is felvetődik, hogy ez az egész sokkal komplexebb. Itt most van egy stabil ökológiai csoportosulás (vagy valami hasonló a pontos neve, lényeg, hogy egyensúly van). Hogyha eltűnnek a kutyák, vagy a macskák, valami másból lenne túl sok. Pl. patkányból.

      Egyébként volt pár érdekes ötlet a múltban. Legismertebb, hogy a kutyákat összegyűjtik, és az egyik szigetre szállítják (Pamuk – Istanbul, Ian – Dervisház). De onnan kiszabadulnak.
      60 évvel ezelőtt ugyan ez volt a probléma a szamarakkal. Akkor is összegyűjtötték őket, és az egyik szigetre pakolták ki őket. Azt ma is Szamarak szigetének hívják. Érdekesség, hogy ott ma már nincs szamár. Nem alakítottak társadalmat, parlamentet, stb.. nem azért haltak ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük