Lesz egymillió rajongó?

Hatalmas vállalkozásba kezdett az egyik legnagyobb törökországi focicsapat, a Fenerbahçe. A cél nem kevesebb, mint az egymillió online szurkoló!

Tekintve, hogy az ország lakossága kb. 78 millió fő, és Törökország az a hely, ahol még a nők és a macskák is fanatikus foci rajongók, ez nem tűnik olyan elérhetetlennek.

Csakhogy!

Ajándék bögre nincs, regisztrációs díj van.

Ezek után, aki még akarja, olvassa tovább…

Miközben Törökországban már bankszámlát is nyithatunk, vagy hitelt is vehetünk fel olyan egyszerűen, hogy csak SMS-ben elküldjük a személyigazolvány számunkat (törökül kimlik no, és inkább a személyi számra hasonlít), úgy tűnik, hogy hivatalos rajongónak lenni pedig igencsak macerás és költséges dolog.

A napokban indította meg a Fenerbahçe a legyenegymilliórajongó nevű kampányt (hedef 1 milyon üye), ami hogy mire is jó pontosan, azt nem volt egyszerű kideríteni. Mert az információt jól eltakarta az a cél, hogy legyen egymillió tag.

Amennyiben jól értem, és a Google sem kavart bele nagyon a fordításban, akkor ez amolyan részvény szerűség.

Ha valaki szeretne belépni a Fenerbahçe Sport Klubba (miért is ne szeretnénk?), akkor egyszeri 10.000 TL regisztrációs díjat kérnek tőle. Ez kb. 1.000.000 forint. Míg mindenki az összegen csuklik egyet, megjegyzem, hogy a Google elég érdekesen kezeli a pénznemek fordítását. A török líra TL jeléből néha USD, néha Euro, néha £ lesz, néha pedig csak az összeg mögé ír egy halom nullát. Néha pedig mindezt keveri. Pl. a 10 TL-ből lesz 100.000.000 USD. Ennyire azért nem megy jól a líra. Viszont a fenti összeg most az egyszer pontos: egymillió forint. Meg még egy kicsi (kicsi = 1-2 havi fizetés)

Ezért cserébe viszont teljes jogú Fenerbahçe tagok lehetünk, akik szavazhatnak, és akire lehet szavazni is.

És itt a lényeg! Egy szelet sportkocsi áráért akár mi lehetünk a Fenerbahçe elnöke is! Csak sikerüljön eléggé sok havert beszervezni, akik majd ránk szavaznak.

Na ugye, hogy megéri erre szórni a pénzt! Vegyünk ilyenből mindjárt kettőt! Nem is! Ötöt!

Ha úgy érezzük, inkább szerényebben szeretnénk a csapat tündökléséhez járulni, választhatjuk a Képviselő kategóriát is. Ez már csak 2.000 TL-be (200.000 ft) kerül. Ilyenkor persze már nem lehetünk elnökök, hanem csak szavazó szurkolók (tehát szavazhatunk is meg szurkolhatunk is, és ezzel az ordibálás minden formáját kihasználhatjuk).

Jó hír, hogy ezek után az éves díj már csak 50 TL. Érdemes is befizetni, különben kezdhetjük a regisztrációt elölről.

Egyébként a regisztráció sem egyszerű. Mert kell hozzá erkölcsi bizonyítvány, fénykép, kitöltött jelentkezési lap, no meg a pénz. Megfelelő formákkal külföldiek is beléphetnek a klubba.

A tagság azért nem csak abból áll, hogy integetünk, vagy nekünk integetnek. Számos más előnyt is kapunk. Ilyeneket, mint a Fenerbahçe tulajdonjainak kedvező használata (pl. uszoda), vagy a Fenerbahçe boltokban tudunk olcsóbban vásárolni. És persze egy nagy családnak leszünk a tagjai.

Aki úgy érzi, hogy ennyi elég és már rohanna is jelentkezni, vagy pont, hogy nem elég és többet szeretne tudni, az alábbi weboldalon tudja megtenni a megtevendő dolgokat (jelentkezni, érdeklődni, stb…)

http://www.hedef1milyonuye.com/

Ha viszont úgy érezzük, hogy hááááát, izééééé, öööööö, most inkább mégse, de azért mégis valamivel szeretnénk a sötétkék-sárga csapatnak segíteni, akkor vehetünk Fenerbahçe-s bögrét, vagy valami más, különlegességet. Pl. mosógépet.

One Reply to “Lesz egymillió rajongó?”

  1. Elvileg nem szabadna,hogy az 1 milliós taglétszám gondot okozzon a klubnak! 🙂 Ugyanis ennek számnak simán a 20-szorosa (!) is megvan a valóságban a drukkerek között! Közülük már csak kikerül ennyi tömött pénztárcás. 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük