43. Isztambuli Zenei Fesztivál lesz 2015 júniusban

Isztambulban a 43. Zenei fesztivál együtt indul a nyárral.

Lesz zene, meg zene. És még tánc is, 1 hónapon keresztül.

És bár török zene nem lesz, de azért… szóval lesz zene, meg tánc is!

Jah, és még magyarokat is találtunk! 🙂

2015. május 31-június 29 között rendezi az IKSV (Isztambuli Kulturális és Művészeti Alapítvány) az idei Isztambuli Zenei Fesztivált. Összesen 12 egzotikus helyszínen lesz muzsika és tánc, köztük a Szent Iréné bazilika, Heybeliada (Szigetek) Aya Triada Monostora, vagy a Szent Antouan Templom.

Az igencsak vaskos és részletes programfüzetben 27 előadás szerepel. Azaz kényelmesen végig lehet nézni mindet, nem kell egyikről a másikra rohanni.

A legtöbb koncertet német (Deutsche Kammerphilharmonie Bremen), orosz és spanyol művészek tartják. De lesz köztük egy magyar csapat is.

Liszt Ferenc Kamarazenekar
Liszt Ferenc Kamarazenekar

Június 17-én 20:30-kor az İş Sanat Konser Salonu-ban (İş Kuleleri, Levent) a Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertjét láthatjuk (hallhatjuk) egy 110 perces előadásban. A vendég előadó Boldoczki Gábor trombitás és Gülsin Onay zongoristanő lesz. A következő műveket fogják előadni:

  • Edvard Grieg
    Holberg Suite, (40 perc)
  • Dimitri Shostakovich
    Zongora koncert, trombita és vonósok c-mollban (35 perc)
  • Gaetano Donizetti
    D-moll koncert trombitával és vonósokkal
  • Bartok Béla
    Divertimento SZ113
  • Liszt Ferenc
    Magyar rapszódia No.2 S244 (Karmester: Wolf Péter)

Az I. kategóriába a jegyárak 120 TL, a II-ban 90 TL, míg a III-ba 60 TL. Diákoknak 35 TL

A témában jártasoknak biztos nem kell bemutatni a Liszt Ferenc Kamarazenekart. Így inkább Boldoczki Gábornak néztünk utána egy kicsit. Akiről a publikus adatok alapján kiderül, hogy nem először koncertezik Isztambulban.

Boldoczki Gábor
Boldoczki Gábor

1976-ban született Szegeden. Kiskőrösön nőtt fel. Tizennégy éves koráig a helyi zeneiskolában édesapja, Boldoczki Sándor (1944–) volt a tanára. Középfokon a budapesti Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskolában Kis András tanítványa volt. Innen került a Zeneakadémiára, ahol Szűcs Zoltán és Kovács Zoltán voltak a mesterei. Posztgraduálisan részt vett Reinhold Friedrich karlsruhei kurzusán. 2010-ben, DLA-diplomája megvédése után, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem óraadója lett Budapesten.
1987 óta vesz részt hazai és nemzetközi zenei versenyeken, ahol számtalan díjat, első helyezést ért el.
Repertoárja a barokktól a kortárs zenéig terjed. Több ősbemutató fűződik nevéhez. A kritikák kiemelik makulátlan technikáját és karizmatikus személyiségét.

Forrás: Wikipédia

További érdekességeket és a legújabb lemezét megtaláljuk a saját weboldalán.

No tehát lesz zene és tánc, Liszt és Bartok, Liszt Ferenc Kamarazenekar és Boldoczki Gábor, és még Mozart maraton is. A teljes angol nyelvű program itt található. Jegyeket pedig leginkább a Biletix oldalán lehet venni. További jegyvásárlási helyszíneket itt láthatjuk. Ugyan ezen az oldalon a helyszínek címeit is megtaláljuk (Venues).

2 Replies to “43. Isztambuli Zenei Fesztivál lesz 2015 júniusban

  1. Boldoczki Gábor édesanyja meg hajszál híján a matek tanárom lett a kiskőrösi gimnáziumban! De mivel én az „A”-ba kerültem,ő pedig a „B”-seket tanította,így elkerültük egymást.
    (Na! Én is hozzászóltam valamivel a cikkhez! 🙂 ).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük