Magyar konzulátus nyílt Gaziantepben

Forrás: Magyar Köztársaság Ankarai Nagykövetsége

Megnyílt a Magyar Köztársaság gaziantepi konzulátusa

Dr. Faller Jenő, a Külügyminisztérium szakállamtitkára 2010. január 18-án a délkelet-törökországi Gaziantepben a helyi gazdasági, társadalmi, politikai élet nagy számban megjelent képviselőinek részvételével ünnepélyesen megnyitotta a Magyar Köztársaság Konzulátusát és beiktatta hivatalába Bahaeddin Nakıboğlu urat, a Magyar Köztársaság Tiszteletbeli Konzulját.

A konzulátus vezetésével megbízott Bahaeddin Nakıboğlu a város egyik köztiszteletben álló, régi családjának tagja, sikeres, fiatal üzletember, akitől a Külügyminisztérium a délkelet-törökországi régió és Magyarország üzleti, kulturális, valamint turisztikai kapcsolatainak élénkítése, továbbá a magyar turistáknak való segítségnyújtás terén vár hatékony közreműködést.

A hivatalába újonnan beiktatott tiszteletbeli konzul tevékenysége Törökország Adana, Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Mersin, Osmaniye és Şanlıurfa tartományaira terjed ki. A kilenc tartomány Törökország egyik legdinamikusabban fejlődő térségét alkotja, mely egyben híd szerepet tölt be a Közel-Kelet országai – elsősorban Szíria és Irak – felé.

A most megnyílt konzulátus – a rodostói, kütahyai, izmiri és antalyai után – az ötödik, tiszteletbeli konzul által vezetett törökországi magyar konzulátus, egyben az első Ankarától keletre eső magyar képviselet Törökországban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük