Nil Karaibrahimgil

Nil Karaibrahimgil (Fekete-Ábrahám Nílus) első dalában, amit hallottam, azt énekelte, hogy ne hagyj el, különben lelövöm a szomszédot!
Mindjárt megtetszett! 🙂

Forrás: mezatforrum.com

Nil Karaibrahimgil rövid bemutatása kb. ez lenne: jópofa lökött énekesnő és szövegíró, akinek nagyon jó zenéi vannak.

Nil Karaibrahimgil 1976.-ban született Ankrakába. 2000.-ben az Isztambuli Boszporusz Egyetem végzett a Nemzetközi Kapcsolatok szakon. Később a Kristály Alma díjat kétszer is elnyerte.
2010-ben a Nílus mentén összeházasodott Sertab Eneren (Eurovision győztes 2006-ban) testvérével, Serdar Erenerrel.

Nagyon jó dalokat lehet tőle hallani. Akinek szerencséje van, és tud törökül, igazán élvezni fogja a különleges dalszövegeket is.
Ilyen pl. a Gitme yoksa (ne mennj, különben), amiben a fent említett mondat gyakran elhangzik.
Másik dalában a Havuz problemi (medencés probléma)-ben egy régi jólismert matematikai feladatot ültet át a valós élet szerelmi kapcsolataiba. A medencés probléma azaz, amikor kinyitunk két csapot. Egyikből X liter folyik percenként, míg a másikból Y. A medencébe pedig Z liter fér. A kérdés, hogy mikor telik meg a medence.
Sok más dalt halhatunk tőle még a szerelemről. Ilyen pl. a Kek (süti), ahol látványos főzősó keretén belül ismerkedhetünk meg a szív problémáival és tyúkkergetés nagyszerű élményével.

Kedvenc videoklipem az Akbaba (keselyű), ahol Nil a sivatagban mászkál, hóna alatt egy keselyűvel. Ezt a dalt még Magyarországon is szerették a kollégák. Reggel mindig mondták, hogy hallgassuk meg az Ababát. 🙂

A másik dal, amit viszont nagyon sok országban hallani, főleg lánybulikon a Bütün Kızlar Toplandık (Minden lány összegyült). Tényleg jól lehet rá mulatozni. És a lányok nagyon bírják. 🙂

Remélem, ezzel a néhány klippel mindenki kedvet kapott ahhoz, hogy jobban megismerje Nil Karaibrahimgil dalait, és Törökországban járva vegyen pár CD-t. 🙂
A török együttesek CD-i egyébként is emberi árban vannak. 🙂

Nil Karaibrahimgil hivatalos web-oldala

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük