Robbantás Isztambulban

Vasárnap reggel (2010. október 31.) Isztambul legfontosabb központjában egy öngyilkos merénylő robbantott.

A hírek a kezdetben persze megoszlottak, hogy hány sérült is van. Mára már kiegyeztek a 22-ben (ennyi előnye azért van, hogy nem vagyunk hírportál). Szerencsére nincs halott.

Annyi azért egyértelműen látszik, hogy a rendőrök voltak a célpont. A Taksim tér ritkán ennyire üres, mint vasárnap reggel (a diszkóból eddigre már kiraktak mindenkit).

Szerencsére Isztambulban nem gyakoriak a robbantások. A médiával ellentétben nem akarok senkit ijesztegetni. Autóba ülni sokkal veszélyesebb. Arról nem is beszélve, hogy lassan már alig maradt Európai főváros, ahol nem volt robbantás. Maradhatunk falun. 🙂

De azért ne vicceljük el az egészet. Mit tehetünk?

Ugye ha otthon maradunk, akkor nem érhet minket ilyen. Max ránk esik valami a felső szekrényből. Ha viszont kilépünk a lakásból, máris van kockázat. Ezzel az erővel már egy másik országba is elmehetünk.

Ami viszont tényleg fontos. Világszerte elterjedt a kettőt bomba a „kettős bomba” módszere. Ez azt jelenti, hogy először van egy kisebb, látványos robbantás. Majd mire összecsődül a tömeg, kijönnek a rendőrök, stb… akkor van a második, a tényleg halálos robbantás.

Éppen ezért, ha bármi is. Bármi is történik a közelben, ami sok embert vonz, akkor mi mindenképpen a másik irányba menjünk!

One Reply to “Robbantás Isztambulban”

  1. Pont akkor utaztunk haza Isztanbulbol, mikor robbantottak. De abban tökéletesen egyetértek, hogy ha valami történik ( pl. lopas, robbantas… ) akkor az ellenkezö iranyba kell menni. Itt Alanyaba egy betöröt kergettek az utcan, amikor a forgalom miatt kénytelen voltam megallni az autoval, erre hatulrol belémjött egy motoros, mert az is a tömeget figyelte „még haladva”….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük