Számítógép bazár

Isztambulban van a Fedett Bazár, vagy más néven a Nagy Bazár. De amikor az ember kilép onnan, valahogy úgy érzi, hogy csak a dekoráció változott. Főleg a plafon. A bazár még nem ért végett.

Igen, a vége valahol száz kilométerrel odébb van. Hiszen egész Isztambul egy hatalmas bazár.

Isztambulnak, és Törökországnak is sok helyen az az érdekessége, hogy az egyfajta üzletek egy helyre csoportosulnak. Így amolyan kis bazárt alkotnak.

Pl. van egy pár utcából álló rész, ahol lámpát árulnak. És ott minden boltban csak lámpát találunk. Ez nekünk vásárlónak roppant jó, mert ha lámpát akarunk venni, akkor nem kell cikk-cakkban a várost bejárni. Elég csak elmenni ebbe a pár utcás részre, és mindjárt kettőszáz boltot megnézhetünk.

Szinte minden kategória hasonlóan egy kupacba rendeződik. A fűszereket talán mindenki ismeri, Fűszer Bazár néven. Ehhez hasonlóan van bicska bazár, papír bazár, könyv bazár, balta bazár, vasmacska bazár, hangszer bazár, bútor bazár és persze számítógép bazár is.

Kadıköyben, mindjárt a kikötő mellett indul a számítógép bazár. Egy kicsi, nem is túl szép utcába beindulva jobbra és balra is számítógép boltokat találni.Vannak vegyes boltok, laptop boltok, alkatrész boltok, játékosok boltja, meg olyan is, ahol kilóra vehetünk üres CD-t, DVD-t. Az ilyen üzletek úgy néznek ki, mint a budapesti egyetemisták kollégiuma. Csak a padlótól a plafonig nem a sörös dobozok, hanem a CD/DVD korongok állnak. Alig lehet közöttük mozogni.

A boltok közelében furcsa ifjúság is tengődik. Úgy néznek ki, mint aki érettségire készül, és éppen az Ady verset gyakorolja. Mert ők csak állnak magukban, és folyamatosan a nagy semminek és az elhaladóknak, hogy Windows, Photoshop, AutoCAD, legújabb játékok, csak neked, olcsóan…

Az üzletekre itt is igaz, mint Isztambulban mindenhol, hogy a külső látszat néha csal. Ha az egyik kapualjba (térképen ezt jelöltem) bemegyünk, akkor belül egy hatalmas számítógép bevásárló csarnokot találunk. Összesen 9 szint, telis-tele számítógépes cuccokkal.

Itt tényleg mindenki megtalál mindent, amire csak szüksége van. Sőt! Török szokás szerint olyat is, amire egyáltalán nincs szükségünk. 😀

Computer bazar

Találunk itt alkatrész boltokat, szervizeket, tuning  cuccokat, mobil bigyókat, játékosoknak mindenféléket. Sőt! A tetején egy kávézó is van, ahol…nos a remek kilátást zavarja egy hatalmas fal.

Computer bazar

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük