Aşk Tesadüfleri Sever

Bár a Valentin napnak (régies magyar nevén Bálint Nap) már vége (hurrá), de azért valami rózsaszínt mégis berakunk erre a hétre.

Íme egy igazán zsebkendős romantikus török film. És még nagyon is jól sikerült!

A film címe Aşk Tesadüfleri Sever, amit nagyjából úgy lehetne lefordítani, hogy a Szerelem szereti az egybeeséseket. A Googléval másképpen is le lehet fordítani, de akkor kb. jön ki, hogy a Pásztor véletlenül beleesett a szerelembe…(de lehet, hogy fordítva).

Arról nincs információ, lesz-e valamilyen magyarországi vetítés, de azt már tudjuk, hogy Angliában már vetítik. Talán valamelyik török filmhéten. Így mindenki tartsa nyitva a szemét! Vagy töltse le a torrentről.

Sajnos az előzetesből egy teljesen más filmet vár az ember. Ami viszont azért nem nagy baj, mert így izgalmasabb lesz. Egyébként is a film sokkal jobb, mint az előzetesből kiderül.

A szereplők is jól játszanak, és nagyon jó a film-zene összhatás. Sokkal jobb, mint sok más nagyratartott romantikus török film. És ez az első, amin nem aludtam el. 🙂

A történet röviden, anélkül, hogy lelőnép a poént, hogy egy fiú és egy lány élete már a születésükkor összefonódik. És történjék bármi, valahogy mindig összefutnak.

Nagyon szépen megoldják, ahogy a múlt és a jelen találkozik, ahogy a visszaemlékezések a összekapcsolódnak az aktuális cselekménnyel.

Természetesen, mint minden Isztambulban játszódó filmnél, itt sem maradhatnak el a várost bemutató fantasztikus légi felvételek. Így amikor a film cselekménye áttér Ankarába, akkor láthatjuk, mennyivel is szebb a Boszporusz városa, mint Törökország fővárosa.

7 Replies to “Aşk Tesadüfleri Sever

  1. én ezt a filmet januarban lattam masodszor Pesten!!!! minden héten hétfön van egy hely ( nem emlékszem mar a nevére ), ahol török filmet vetitenek angol felirattal, belépö ingyenes.

  2. Török Filmklub – Türk filmleri Klubü: Február 21. Hétfő. „Hacivat Karagöz neden öldürüldü?”- VIDEO-

    Február 21. Hétfő 18:45 !!!!!!

    2006 török dráma angol felirattal 135 perc
    …Helyszín: Tűzraktér, Budapest VI. ker. Hegedű u. 3. (A 4-es 6-os villamos Király utcai megállójától, a Király utcán a Deák tér irányába, és ott a templom mellett jobbra van a Hegedű utca)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük