Kezdődnek a választások

Egyik reggel jött egy markoló, és ezzel rá kellett jönnünk, hogy kezdődnek a választások.

A török parlamenti választások 2011 júniusában lesznek. Mi többnyire kimaradunk a politikából, de ha valami érdekes történik, akkor megírjuk. Persze pártmentesen.

Most éppen az történt, hogy felbontották a szomszéd kis utcát. Nem egy nagy utca, amolyan három napos felszántjuk, és újrakövezzük. De lényeg az, hogy másképpen nézzen ki, de még jobb, ha szebbre is sikerül.

Igazándiból a mögötte levő fő utcát is fel lehetett volna bontani, arra tényleg ráfért volna. De az csak egy sima főút, azt nem kövezi le az önkormányzat minden választás előtt. Bezzeg  ez a kis utca igazán fontos, hiszen itt van a háza Barış Manço török énekesnek. És ez az épület pedig mára már egy kulturális zarándokhely lett. Így ha az újrakövezés nem is tette jobbá az utat (igazán jó állapotban volt még az a régi kő), de legalább feltűnik, hogy valami megváltozott.

És persze mindenki tudni fogja, hogy ezt az önkormányzat csinálta. Ugyanis a törökök imádják mindenbe beleírni a nevüket, amit ők csináltak. Ebben az élenjáró az İstanbul Büyükşehir Belediyesi, azaz az Isztambuli Nagyváros Önkormányzata, ami akár minden kockakőbe is belevési a városi logót.

Kezdődnek a választások
Kezdődnek a választások

5 Replies to “Kezdődnek a választások

  1. Hahó!
    tudom, hogy nem témába vág, de kellene a segítségetek. a tartózkodási engedélyem lejár lassan,de szeretnék még maradni kicsit, hogyan lehet ezt cselesen (és minél olcsóbban) megvalósítani? hallottam kósza ötleteket elutazni egy napra egy görög szigetre… na de melyikre? melyik a legközelebbi Isztambulhoz, hogyan lehet oda eljutni, és mennyibe kóstál?
    köszönöm a válaszokat!

  2. Merhaba Hiaokk!

    Távolság tekintetében az Isztambulhoz legközelebbi görög sziget Samothraki. Csak az gond,hogy oda Törökországból nincs kompjárat! Át kell buszoznod Alexandroupolis városába. Gondolom talán a vasárnap lenne a jó. Alexandroupolisból d.u.14 órakor megy át a komp,ami Samothrakiról 18 órakor indul vissza a partra. Ez a vasárnap,más napokon más a menetrend!

    Én is azt gondolom,mint Cyber: miért nem inkább Bulgária?

  3. köszönöm a valaszokat!
    nekem Bulgaria is jo, csak valahol ezt hallottam, hogy a szigetekre mennek az emberek… a lényeg, hogy minél olcsobb legyen és minél gyorsabban megjarhato, bar gondolom, igy is egy napba telik. és még igy is gondban vagyok,mert török baratom nem jöhet velem, a vizumprobléma miatt…
    és azt sem tudom, hol lehet utanajarni ezeknek a buszoknak a menetrendjénak, indulasi idejének…illetve, hogy nem problémaznak-e a hataron ( ha eddig itt voltam, miert lépek be mége gyszer, stb…). Egyedül nem merek nekıvagni:S

    1. Kitartóan ajánlom a linket, abban minden le van írva. 🙂
      Edirnébe óránként mennek a buszok, vagy gyakrabban. Onnan is gyakran mennek a határra. Csak a határra, nem kell átbuszozni!. Még csak az hiányozna. 😀 Elég csak megkeresni a pecsételő bácsit, és lehet fordulni.
      Sőt, kérdezd meg az ismerősöket, hogy mit vigyél a DutyFree-ből. 🙂

      Az, hogy Bulgária vagy Görögország az ajánlott célpont, az dönti el, mit szeretnél: Nyaralni egyet (gö) vagy pedig csak fordulni a határon (bu).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük