Kérjük, oda jobbra parkoljon a helikopterrel

A minap nem sikerült reggel időben felkelni, így késésben voltam. A kikötőbe leérve láttam, hogy már nem fogok időbe beérni. Hacsak… Hol is parkoltam le a helikopteremmel?

Egy egyszerű városban az általános közlekedési eszköz az autó, vagy a busz (a még egyszerűbben pedig a lábbusz). Egy komolyabb városban viszont már van villamos. Sokszor csak azért kerül be egy városba a villamos, hogy nagyobbnak látszódjon.

De egy igazán nagy városban a közlekedési eszközök egész arzenálja van.

No de mint tudjuk, Budapestnek sem kell szégyenkeznie, hiszen még trolit, fogaskerekűt, libegőt is megtalálhatja a lelkes turista.

De Isztambul nem ilyen. Egy egzotikus városba egzotikus járművek kellenek! Így születtek az olyanok, mint a dolmuş, minibusz, metrobusz, és a társai.

Természetesen, bármilyen jól szervezett is a tömegközlekedés, sose lesz olyan kényelmes, mint az autó. Abból viszont sok van. Isztambulban pedig rengeteg. Ki is akar autóval járni, amikor az mindig beszorul a dugóba? Menjünk inkább helikopterrel!

Helikopter parkoló
Helikopter parkoló

 

Isztambulban minden lehetséges. Még helikopterrel közlekedni is. Aztán ha látunk egy jó boltok, akkor csak berakjuk a közeli heliparkolóba, és már mehetünk is vásárolni.

Talán majd egyszer ez is olyan lesz, mint a hoteleknél, hogy csak kiugrunk a mozgó járműből (jelen esetben az ejtőernyő ajánlott), és Jean majd beparkol, ameddig mi sétálunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük