Kupak gyűjtés

Isztambulban, meg úgy egyébként Törökországban is, különös hangulata van a közösségnek. Az emberek sokkal inkább segítőkészek, mint sok másik országban.

Íme egy példa!

Már jó pár hónapja zajlik egy projekt: a kupak gyűjtés. Erről sokat nem tudni. Egyik nap az egyik utcaszomszéd kirakott egy üres vizes palackot(közepest, 5 literest), és ráírta, hogy kerekesszékre kupakokat gyűjt. Tehát van valami kampány, ha valaki elegendő műanyag kupakot gyűjt össze, akkor nyerhet/kaphat egy kerekes széket.

Reggel még alig volt pár kupak a palackba, de estére már meg is telt. Másnap reggelre megint üres volt a palack, de este újra annyira tele lett, hogy egyetlen kupakot se lehetett volna belegyömöszölni.

És ez így megy azóta is. Hónapok óta. Nem tudom, hány kupakot kell összegyűjtenie hősünknek, de biztosan nagyon sokat. Viszont utánpótlásból van bőven. A környékbeliek lelkesen hordják a kupakokat. De már nemcsak itt, hanem Isztambulban egyre több helyen jelentek meg a kupakgyűjtő palackok. És akármerre is járunk, mindenhol dugig vannak tömve.

Kupakgyűjtés
Kupakgyűjtés

2 Replies to “Kupak gyűjtés

  1. A kupakgyűjtést úgy tudom Esra Erol (aki az ATV-n a házasulós műsort vezeti és nagyon sok más szociális akciót is szervez, pl. felajánlotta a nyaralóját a van-i földrengés áldozatainak, könyvet írt a nők elleni erőszakról stb.) tette híressé, nekik küldik el a kupakokat, és ő kerekesszéket vesz azoknak a mozgássérülteknek, akik elküldik hozzá az igényüket. Nem ő indította, de ő tette országosan híressé.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük