Isztambulról minden – könyvajánló

Végre találtunk egy igazán jó turistakönyvet Isztambulról!

A könyv címe: İstanbul Hakkında Her Şey vagy angolul Istanbul The Ultimate Guide, ami magyarul úgy hangzana, hogy Isztambulról (majdnem) minden.

İstanbul Hakkında Her Şey - török
İstanbul Hakkında Her Şey - török (forrás: boyutstore)

És ez most tényleg így is van! Átfogó, bő, vastag, színes, és tényleg (majdnem) minden benne van!

Saffet Emre Tonguç és Pat Yale
Saffet Emre Tonguç és Pat Yale (forrás: Habertürk)

A könyvet ketten írták, Saffet Emre Tonguç és Pat Yale.

Saffet Emre Tonguç Isztambul születésű, akinek turizmus végzettsége van, míg Pat Yale Londonból származik, csak ő is beugrott pár napra Törökországba, és itt ragadt (arról nincs hír, hogy vajon meg is házasodott-e…), Göremében.

Mindketten számos elismert útikönyvet és cikket írtak Törökországról, és jól ismert túravezetők. Mígnem egy nap úgy döntöttek, hogy összeállnak, hogy készítsenek végre egy jó könyvet Isztambulról is. Ez volt 2007-ben.

– Isztambul azért kemény dió…
– Bizony, legalább 6 hónap, mire megírjuk…
– Szerintem inkább 1 év.
– Na, akkor te menj az európai oldalra, én pedig az ázsiaira.

2010 lett, mire a könyv valóban elkészült. De az írópáros elmondása szerint még így is rengeteg minden van, ami kimaradt a könyvből. Ennek ellenére nehéz olyat találni, ami ne lenne benne.

Istanbul The Ultimate Guide - angol
Istanbul The Ultimate Guide - angol (forrás: boyutstore)

És nemcsak a szokásos turista területeket, hanem Isztambul mélyebb, rejtett részeit is megtaláljuk. A könyvet bárhol felüthetjük, garantáltan lesz ott valami érdekes.

Természetesen nem felejtkeztek el arról sem, hogy túra közben enni is kell (mondjuk Isztambul pont nem az a hely, ahol éhen lehet halni…), így izgalmas éttermek is ajánlanak. No meg szállást, ha esetleg besötétedne, mi meg közben ki tudja már milyen messzire jutottunk…

A könyv angol és török nyelven megtalálható a legtöbb könyvesboltban. És tényleg nagyon jó! 🙂

Ajánlott linkek:

4 Replies to “Isztambulról minden – könyvajánló

  1. Ennek a Pat Yale-nek van egy másik könyve. Az a címe, hogy „A Handbook for Living in Turkey” Főleg amerikaiaknak írja le, hogy hogyan lehet ebben a városban életben maradni. De tényleg még az is benne van, hogy ogyan válasszun és vásároljunk műholdas tévécsatornákat. Persze vannak benne elavult infók is mert jópár éve adták ki.

  2. nagyon jó könyv, én konkrétan imádom….nekem a Jézuska hozta azóta minden oldalát háromszor elolvastam több 3000 kép és illusztráció van benne, és mindenféle hírességekről ír, akiknek egy egy városrészhez közük volt, török vagy nem mindegy,, rengeteget tanultam belőle nem csak a városról….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük