Isztambul Enciklopédia

Ma végre (meg hurrá meg ilyenek) megnyitottuk az Isztambul Wikit! 🙂

Méghozzá 13-án, pénteken. 🙂

Majdnem egy év előkészület után (aminek a 30% alvás volt) végre elindult az Isztambul Enciklopédia, Wiki, Szótár és egyben Turistakalauz! 🙂

Természetesen ez még csak a kezdet, azért sem használom az elkészült szót. Hiszen még számtalan bejegyzés hiányzik. Talán mindig lesz valami új, amit érdemes lehet beleírni. 🙂

Egyenlőre 40 látnivaló, érdekesség és hasznos tanács található benne. De mint írtam, folyamatosan bővül. Időnként 1-1 érdekesség átkerül a blogba is. 🙂

Miért is készül a Wiki?

Egyik ok, hogy a blogban már rengeteg hasznos információ gyűlt össze. De macska legyen a szőrében, amelyik ki tudja kukázni ebből a hatalmas halmazból, és valamit is össze tud belőle rakni. Így a fontosabb elemeket összeszedtem, és újraírtam, de most már használhatóbb formába.
Az Isztambul Wiki nagy előnye, hogy mindent könnyen meg lehet benne találni, minden érthető és átlátható. Így azok is fel tudnak készülni egy isztambuli túrázásra, akik még csak most ismerkednek a várossal.

No de nemcsak turistáknak való hasznos információk lesznek benne. Hanem az Isztambulban élőknek is szeretnénk segíteni. Így vízum, házasság, meg ehhez hasonló adminisztrációs útvesztőket is megpróbálunk kibogozni.

Ezen kívül ez egy Isztambul szótár is. Egyre több kifejezés jelenik meg a blogban, amelyiket csak az ért, aki régóta itt van. pl. rakı, dolmuş, Eminönü, stb…
Biztosan észrevettétek, hogy más-más színű linkek jelentek meg az oldalon. A zöld a sima link. A kék a fórumba vezet (ahol Feyyaz várja a Beşiktaş vagy más török focis rajongókat), míg a barna a wikihez, azaz jelen esetben a szótárhoz. Elég csak ráklikkelni az ismeretlen szóra, és bejön az Isztambul szótár, ahol megtudhatjátok mit is jelent. 🙂

Az Isztambul Enciklopédiát szabadidőmben írom (Kata pedig a korrektor). Nem lenne rossz, ha majd egyszer bevételt is hozna, és akkor több időt fordíthatnék arra, hogy minden helyszínt pontosan bejárjak, az információk naprakészek legyenek.
Ezért megjelentek a bannerek is az oldalakon. De aki úgy érzi, hogy szívesen támogatna, a szélén a PayPal Donate gombra kattintva segíthet nekem. Köszönöm! (Edinának pedig köszönet a segítségért! 🙂 )

E mellett az információks naprakészen tartásában sokat segíthetnek a visszajelzések, főleg a belépőjegyek terén. Köszönöm!

Mindenkinek jó szórakozást, és hasznos információgyűjtést!

Isztambul Wiki

10 Replies to “Isztambul Enciklopédia

  1. Nagyon pöpec lett, köszi mindenki nevében! Már a blog is nagy segítség bolt a téli istanbuli hótaposásához, de ez most egy újabb indok, amiért vissza kell térni a városba!
    (Viszont lehet, hogy jövőbe látó képességeim vannak? Mintha tegnap, vagyis 12.-én csütörtökön már tudtam volna olvasni a wiki-t! Ha így lenne, gyorsan kitöltök egy lottót, nem jönne rosszul az a 2,565E9 HUF 🙂 )

    1. Köszönjük! 🙂
      Reméljük, még sok hasznát veszitek! 🙂

      Az az igazság, hogy a wiki sose volt elzárva a nagyvilágtól. Legfeljebb tartalom nem volt rajta.
      Sok oldal a múlt héten lett aktiválva. Lehetett volna trükközni, hogy egyszerre jelenjen meg minden, de ahhoz nem volt kedvem.

      Azért vegyél lottót! Törököt is, mert az is jól fizet! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük