Bevásárlóközpont autóknak

Kezdetben vala a piac. Ahol dinnyéket, meg paradicsomokat árultak, hogy a nép azzal dobálózhasson, ha éppen nem szándékozott megenni.Aztán lőn a bazár, ahol a nő elköltheti mindezt, amit az uraság megkeresett.
Majd megjelenik a kocsma, hogy a férjet is be lehessen valahova pakolni a vásárlás idejére.
De aztán feltalálódik a bevásárló központ, ahol már nemcsak ékszert, hanem mindenféle ruhát is lehet venni. És teremtődik mellé gyorséttermi szint, ahova a férjet be lehet rakni megőrzésre. Igaz, sör nincs, viszont rengeteg a hamburger, így a ház ura jó erőben (és józan) lesz, amikor haza kell cipelni azt, mit a ház úrnője kiszemelt magának miközben a kreditkártyát lemeríti vala (szakszóval: üresbe teszi).

Férjek, urak és mindenféle mások látják, hogy ez így nem jó. Hova lőn az ő boldogságuk? Mindenhol csak parfümillat, sehol egy jó kis gépolajszag…

Így aztán összefogásnak vetik alá magukat, és megépítik az első, és legnagyobb autós bevásárló központot. Ahol pedig csak autó van, semmiféle fehérnemű vagy fülbevaló, vagy más hasonlóság. Csak a legfelső emeleten maradt meg a hamburger.

De hogy a név emlékeztesse őket a korábbi találkahelyre, elnevezik az új helyet Autopia-nak.

Autopia
Autopia

Törökországban az első, és Európában pedig a legnagyobb (érthető okokból Törökországban is ez lesz a legnagyobb) autós bevásárló központja. Sajnos az nem derült ki, hogy ez terv, épül, vagy már készen is van. Bár az utóbbi nem valószínű. Így maradjon a szokásos török verziónál: hamarosan! 🙂 Aztán majd meglátjuk. 😉

Tehát Európa legnagyobb autós bevásárlóközpontja készül Isztambulban. És mivel Európa legnagyobbjáról van szó, ez azt is jelenti, hogy az európai oldalon van. Nem messze az Atatürk reptértől (Esenyurt). Így nem kell a metrózással vacakolni, sem pedig taxira költeni (bár taxi bazár van), hanem mindjárt vehetünk egy Mercédeszt magunknak. Bár azóta már találtam egy cikket, hogy az ázsiai oldalon is lesz hasonló. Így gazdagék megteheti, hogy nem kell kocsival átkelniük Isztambul igencsak sűrű forgalmán, hanem egyszerűen eladják az autójukat az európai oldalon, átrepülnek az ázsiai részre, majd vesznek egy új autót, és azzal mennek tovább. 🙂

Mindezt megtehetik, mert nemcsak új autót, hanem használtat is lehet majd vásárolni az új típusú bevásárló központban.

Hasonlóan a „női verzióhoz”, az autókat „fel lehet majd próbálni”. Persze nem az éttermi emeleten a vásárlók között száguldozva, hanem egy kifejezetten erre a célra épített tesztpályán, a tetőn. Esős időben különleges effektusként vizes pályán, hóeséskor pedig havas pályán is kipróbálhatjuk a járművünket, mielőtt megvesszük.

A 6 emeleten összesen 216 000 m² terület lesz, ahol 48 cég állíthatja ki a járműveit (200 kiállítási helyen 443 márka 2526 autóval). Mindehhez kiegészítésképpen 56 étel-, és italszolgáltató helyiség lesz, hogy egy jó kávé, vagy egy jó tea, vagy egy jó dupla hamburger, esetleg egy jó kebab mellett végiggondoljuk a vásárlási szándékainkat. Ez idő alatt a gyerekeinket, felséget és nagymamát elhelyezhetjük a moziban (éppen a Verdák c. filmet játsszák), vagy a játszótéren. Bár ne csodálkozzunk, ha a nagymama inkább egy Ferrarit próbálna ki a tesztpályán.

A döntésünket tovább segíthetik/nehezíthetik az épületben 12 helyen elszórt bankok (összesen 24). De van ATM is, hiszen mind tudjuk, hogy készpénzzel jobban lehet alkudni. Gondolom, nem hagyományos ATM lesz, hanem egy kisebb pénznyomda. Éves szinten hatmillió embert (Budapest x 3) várnak. Ha pedig ennek csak a fele ATM-ből akarná kivenni a pénzét az autóra, akkor igencsak sok papírra lesz szükség.

És persze a biztosító társaságok is tárt karokkal várnak minket, hiszen Isztambulban vezetni különleges kaland. Egyedül csak a benzinkutakat nem találom sehol sem a listában.

Tehát gyertek Isztambulba, de hagyjátok a szőnyegeket meg a csengettyűs papucsokat! Inkább az autós bevásárló központba nézzetek be. Kebab itt is van. Mindjárt a szürke BMW után jobbra. 🙂

Fotógaléria itt.

2 Replies to “Bevásárlóközpont autóknak

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük