Ha még sokáig tart a választás, sosem lesz kész az utcánk

Immár nyolcadszorra cserélik ki a díszköveket az utcánkban.

Hiába no, megint jönnek a választások…

Az elmúlt években jóformán folyamatosan választások zajlottak Törökországban (önkormányzat, elnöki, parlamenti), majd amikor nyár elején lezajlott a nagy szavazás, akkor kiderült, hogy mégsincs vége.

Az okokról szokás szerint nem megyünk bele, mert lehetőleg megőrizzük az oldal politikai semlegességét (persze nem lehet, de legalább leírjuk, hogy ez a cél), így erről bővebben, sokkal bővebben a Türkinfo oldalon lehet böngészgetni. De a lényeg, hogy nem sikerült a korábbi választás, a megegyezés, stb… Így mos november elsején ismét az urnák mélyére fogunk nézni..

Ami ebből látszik, a gazdasági mindenfélén kívül, hogy ismét kijöttek a munkások, és felszedték a dísz macskakövet az utcánkba.

Majd beugrottak a sarki étterembe egy kebabot enni, és még mindig nem jöttek ki onnan. Na ja, november 1 még odébb van, nem lenne jó, ha a nép elfelejtené, mit tesz értük szeretett önkormányzatunk.

Pl. kapunk új utat. Szép formás macskakővel. Immár nyolcadik alkalommal az idén.

Nem nagyszerű?

E mellett immár nyolcadszorra van felfordulva a közlekedés a teljes kerületben (meg máshol is, de oda én nem járok).

Beşiktaş-ban az a jó,  a mellett, hogy napi 24 órában buli van, hogy összesen csak 3 kijárat van a kerületből. Így itt elég nagy forgalom szokott lenni. Máskor meg dugó. A kijáratokhoz pedig néhány egyirányú utcán lehet eljutni.

És mi sem jobb, mikor ebből egyik-másik éppen felújítás alatt áll. Na de muszáj ezt átépíteni, mert ez szem előtt van. Az egész kerület átmegy rajta.

Persze most éppen nem, mert ugyebár le van zárva.

Útfelbontás
Útfelbontás

Beşiktaş-ban egyébként sem egyszerű közlekedni. Az itteni utcákat nem úgy tervezték néhány évszázada, hogy komoly forgalom menjen át rajtunk. Hanem hogy napi 1-2 szamár elférjen ott. És ők sem egyidőben.

Ma viszont az egyirányú utcába kétirányból jönnek be a kamionok, hogy aztán valahol középen egymást kerülgessék. Közben persze még 1-2 kamion begurul a kisutcába és lepakolja az áruit. Az egész kavalkádot tovább színesítik a mindenfelől érkező motorosok.

Tehát még úgymond békeidőben sem egyszerű a közlekedés. De most viszont folyamatosan alternatív útvonalat kell keresni. Ami azt jelenti, hogy az utcák egyirányúsága naponta változik. A szerint, hogy a többség merre próbál kijutni a kerületből.

Úgyhogy külön élvezet mostanában Isztambulban vezetni. No de sebaj, nemsokára befejezik a kövek lerakását. Alig pár hét csak.

Bár ahogy elnézem a kövek illeszkedését, ezt még akár kétszer újra le lehet rakni a választásokig…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük