Török foci cuccok

Pár hónapja előkerült a Fenerbahçe víz. Majd pár napja megtaláltuk a forrását is.

Ezzel jött az ötlet, hogy kicsit jobban körbenézünk, milyen a szokottól eltérő foci-rajongói cuccot lehet Törökországban felelni.

Feyyaz t0r0k foci szakértő átküldök pár érdekességet a gyűjteményéből.

Érdekesség, hogy a Fenerbahçe víz boltja ott van a házunk mögötti utcában. Eddig nem láttuk, mert Isztambulban ki akarja megnézni a hátsó utcát. Ki tudja, hova vezet, és hány hét múlva találunk vissza a kiinduló pontra…

 

Fenerbahce víz
Fenerbahçe víz forrása

Ha már Fenerbahçe, akkor kezdjük egy mára már klasszikusnak számító darabbal. Fenerbahçe CD. Ebből egy irodai egész szettet  lehet venni: egér, egér alátét, stb…

Az egyetlen baj vele, hogy mégis mit jelent az, hogy 700 MB? Ha ez rajongóknak készül és nem rendszergazdáknak, akkor valami ilyesmit várnánk:

  • Felrakhatsz rá 90 perc videó a Fenerbahçe legjobb góljaiból, vagy 45 HD minőségben, hogy kinagyítva is megnézhesd.
  • Vagy 300 kép a játékosokról, és a legjobb pillanatról (kevésbé jó pillanatból akár 1200 is elfér)
  • 80 perc HQ zene a Fenerbahçe szurkolóitól (dudákkal együtt is tartja a 80 percet)

 

Fenerbahce CD
Fenerbahçe CD

 

Vajon egy Fenerbahçe rajongó kifújná az orrát, ha Fenerbahçe zsebkendőt kap? Vagy ezt a terméket inkább az ellenfélnek árusítják? Ne talán amikor a Fenerbahçe gólt lő, akkor a szurkolók ezzel törtlik le az öröm könnyeiket? De anyu biztos ezzel mossa le a piros-sárga vagy fekete-fehér maszatot gyermeke arcáról.

Fenerbahce zsepi
Fenerbahçe zsepi

 

A Beşiktaş rajongók nem chipsszel készülnek a meccsre, hanem saját csíkos süteménnyel. Nem kétséges, melyik az egészségesebb.

Beşiktaş suti
Beşiktaş suti

Mint tudjuk az összes (egyébként igencsak) fanatikus közül a beşiktaşiak járnak az élen. Egy Beşiktaş rajongónál nincs olyan, hogy elég. Nem is lehet korán kezdeni. Sőt! A Beşiktaş rajongók már így születnek.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a mostanság divatban levő babanaplóból kifejezetten Beşiktaş verzió is van. Belerakhatjuk a fekete-fehér csíkos pelenkában készült fotót az albumba. Persze a baba is fekete-fehér cumit használ éppen, és az első szó is a Beşiktaş lesz.

Egy darabig nem értettük, miért nincs külön rész, mikor lőtte a gyerek az első gólt, de mint megtudtuk, ezt minden Beşiktaş rajongó az anyaméhben teszi, még akkor, amikor sejtméretű. Arról nincs infó, hogy a labda és a kapu pontosan mi is, de van valami homályos utalás apura meg anyura…

Babucim első Beşiktaş élményei album
Babucim első Beşiktaş élményei album

 

Nem tudni, hogy ezt a Galatasaray úszógumit, vagy mentőövet az ellenfél találta-e ki, vagy pedig a Galatasaray rajongók ezzel mentik ki a társaikat a szorult helyzetből.

Feyyaz szerint viszont a következő a szitu: Ha a Galata drukkerek bele készülnének fulladni a saját könnyeikbe a Fener elleni vereség miatt,akkor itt a „Galatasaray úszógumi”:

 

Galatasaray úszógumi
Galatasaray úszógumi

 

Bárhogy is volt, a válasz is megszületett rá. Ja jól olvasom a címként, akkor ez Galatasaray Fan Spray. Azaz ha a közelünkben valaki nem rajongó, akkor egy spriccentéssel azzá tehető.

Érdekes hatása lehet az ellenfél táborában.

 

Galatasaray Fan Spray
Galatasaray Fan Spray

 

Míg a beşiktaşiak a csíkos kekszet rágcsálják, addig a galatasarayosak inkább a folyékony kenyért részesítik előnybe. a Galatasaray kulacsnak speciális a kiképzése, biztonságosan az övre akaszthatjuk. Így a meccs közben bármennyire is tombolunk, mindig kéznél lesz az erő-ital.

 

Galatasaray kulacs
Galatasaray kulacs

 

Ne gondoljuk azt, hogy csak az isztambuliak vannak megőrülve a fociért! A negyedik nagy, a TrabzonSpor saját teáját osztogatja a szurkolóknak. Ez pedig biztosan segít, hogy egész éjjel fent maradjunk, és ünnepeljük a gólokat.

Annál is inkább jó választás a tea (meg az úgyis kéznél van ott Trabzonban), mert ez egy bevált módszer. Az oszmánok fél Európát meghódították a kávénak köszönhetően. De mivel a kávé gyanúsan fekete (pláne gyanús, ha tejjel isszák), inkább egy a TrabzonSporban található tea-vöröset választották. (Valószínűleg egyébként is TrabzonSpor bordó-kék színe a teát és a tengert szimbolizálják)

TrabzonSpor tea
TrabzonSpor tea

 

A trabzoniak nem is bízzák a focimeccset a véletlenre. Minden magára valamit is adó szurkoló TrabzonSpor laptopon nézi a mérkőzést, ahol garantáltan a csapa nyer.

 

TrabzonSpor Laptop
TrabzonSpor Laptop

 

Ehhez a képhez Feyyaznak jobb ötlete van: Üvöltve lehet rohanni az ellenfél szurkolói felé,és csattogtatva a „Trabzonspor olló”-t ordítani: -Kinyírlak!!

 

TrabzonSpor olló
TrabzonSpor olló

No és persze mióta a fociközvetítés jó minőségben zajlik (pláne HD, pláne 3D), és a kamera jól ráközelít a játékosokra, azóta nagyon fontos, hogy jól is nézzenek ki. Most már nemcsak praktikusság, hogy a focistának ne legyen méteres szakálla, hanem a bursai lányoknak is imponálni kell. A bursai lányok pedig híresek (a bursai fiúk is, de ők éppen ellenkezőleg, hogy nem igazán a megfelelő nemet kedvelik). Így aztán arc nem maradhat borostás! És erre mi se lehetne jobb, mint a BursaSpor borotva, ami mindig betalál a kapuba (bármit is jelentsen ez a borotválkozásnál…)!

BursaSpor borotva
BursaSpor borotva

 

A Karşıyaka rajongói sajnos nem olyan szerencsések, mint a többiek. Nekik be kell érniük a só és borstartóval. Így azért hogy lesz édes a győzelem?

 

Karşıyaka só + bors
Karşıyaka só + bors

 

Bezzeg a Göztepe İzmir szurkolói egy egész buszt vihetnek haza a gyerekeknek!

 

Göztepe İzmir játékbusz
Göztepe İzmir játékbusz

Köszönet a kollekcióért Feyyaznak.

Tudj meg többet a török focicsapatokról!

14 Replies to “Török foci cuccok

  1. Kedves CyberMacs,
    lennél szíves egy cikket írni arról,hogy milyen,és mekkora őrjöngést tapasztaltál ma éjjel a kerületetekben annak okán,hogy a Fenerbahçe nyerte a bajnokságot?
    Mivel nálatok még csak éjjel 2 óra van,gondolom Sema még bőven kint ugrándozik az erkélyen a kék-sárga zászlóval! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük