Zászló lelő hely

Ebben a bejegyzésben most nem azt tárgyaljuk, hogy lehet jó török (vagy magyar zászlót) vásárolni, hanem hogy hol lehet igazán jó nagy, földig érő zászlókat fotózni.

Természetesen, ha azt szeretnénk, hogy otthon, a mi házunkon legyen tetőtől az utcáig érő zászló, és azt szeretnénk fotózni, akkor a zászlóboltban tudunk ilyet is rendelni. A boltról, itt olvashatsz bővebben.

Atatürkös egészházas zászló
Atatürkös egészházas zászló

Mielőtt nekiindulnánk fényképezni, jó ha megnézzük a naptárak. Zászlót ugyanis legjobban a török főleg Atatürkkel kapcsolatos ünnepnapokon tudunk fotózni. Ilyen napokon mint: Április 23, Május 19, Október 29. Augusztus 30 már határ eset, mivel ilyenkor nyár van, az emberek leginkább egy tengeri fürdőzéssel szoktak ünnepelni.

No tehát kalandra fel, keressünk zászlót! Mégpedig jó nagyot!

Belvárosi kis zászló
Belvárosi kis zászló

Elsőre azt gondolnánk, hogy a legjobb lelőhely a belváros, hiszen általában ott szoktak az emberek zászlókat lobogtatni. Viszont a törökök nem sima, ablakba tűzhető zászlókkal szeretnek ünnepelni (bár olyan is, a katonai lakótelepeket szépen katonásan lobognak a zászlók a tartójukban), hanem olyannal, ami szép nagy, és már messziről is látszik. A belváros viszont nemhogy csak szűk utcákból áll, de még a házak magassága is erősen limitált. Márpedig egyetlen zászló sem lehet hosszabb, mint a ház. Ez amolyan fizikás dolog…

A felhőkarcolók kerülete (Maslak) ünnepnapon
A felhőkarcolók kerülete (Maslak) ünnepnapon

Így a legjobb, ha mindjárt olyan kerületbe megyünk, amely hemzseg a felhőkarcolóktól. Ott aztán szépen, az egész tornyot be lehet borítani egy hatalmas zászlóval!

Igencsak hosszú zászló
Igencsak hosszú zászló

Az egyetlen nehézség az, hogy túl közelről nem lehet jól fényképezni, így messzire kell menni. No meg az épületekért is messzire ki kell menni.
Ami legjobban megközelíthető az Maslak városrész, Isztambulban. Ide metróval is kijutunk. Sőt! Ha elkészül az Aranyszarv-öböl feletti metró, akkor mindjárt a történelmi városrészből oda tudunk utazni. Egyenlőre viszont vagy Şişhane, vagy Taksim megállóig kell elgyalogolni. Utána már viszont könnyű, mert csak ülni (aludni) kell a metrón egy fél órát, mígnem eljutunk az ITÜ Ayazağa megállóhoz.

A zászlóárus
A zászlóárus

Ünnepnapokon magunknak is könnyebben szerezhetünk zászlót, mert az utca ilyenkor tele van mozgó árusokkal. No persze nem 28-emelet hosszút, hanem csak olyan „kicsi” kézben lobogtathatót, amit két kézzel kell azért fogni.

2 Replies to “Zászló lelő hely

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük