Vegyünk vasmacskát!

– Csókolom, két vasmacskát kérek, a nemdorombolós fajtából.
– Tessék. Becsomagoljam?

Vasmacska csomagolva
Vasmacska csomagolva

Isztambulban tényleg minden megtalálható. Még a tenger is. Sőt! Ha úgy vesszük, akkor mindjárt három is. Vagy inkább kettő és fél. Amolyan kettőt vesz, hármat kap akció eredményéhez hasonló. Leszámítva persze, hogy a termék itt használható: lehet benne fürdeni, hajózni, de még cápát is tartani. Esetleg horgászbotot lógatni. Vagy vasmacskát.

Ha pedig van tenger, akkor vegyünk tengerbevaló dolgot. Hajót vásárolni nem olyan izgalmas már. Hiszen ezt sokan megteszik. Inkább keressünk valami különlegeset. Pl. vegyünk egy cápát!

Mert bizony ilyet is lehet Isztambulban. A bazár mögött találunk egy boltot, ahol cápát is, és kalózt is hazavihetünk. Persze miután fizettünk érte

Bruce Lee, cápa, szakács és kalóz
Bruce Lee, cápa, szakács és kalóz

A cápával viszont két probléma van:

  1. ha nem igazi, élő (márpedig a képen látható láthatóan nem az), akkor az már nem az igazi.
  2. Ha viszont igazi, akkor rengeteg adminisztrációs problémával jár, hogy hazavigyük (Az EU 489324/ckzx rendelete szerint esküdt kell tennie valamelyik hivatalos EU nyelven, hogy nem eszik meg EU állampolgárt. Az EU 489324/ckzx/2 szerint az állampolgárságra váró bevándorlók szabad prédának számítanak, de ezen egyének elfogyasztása előtt 4 független és 1 spanyol közjegyző előtt kell a cápának meggyőződnie róla, hogy az állampolgársági kérelmük még nem lett elfogadva).
  3. Szóval ez így nem lesz jó.

No, akkor keressünk valami más fogas állatot, amit tengerben tarthatunk! Mivel Isztambulban jellemzően sok a macska, vegyünk akkor inkább egy vasmacskát.

Természetesen erre is van bolt, mégpedig Karaköy-ben, nem messze a kikötőtől (azaz mindjárt ki is próbálhatjuk, hogyan úszik/merül a fémjószág).

Vasmacskabazár
Vasmacskabazár

Itt egyébként az is jó, hogy a vasmacska mellé mindjárt egy helyes láncot is vehetünk. Sőt! Ilyen kikötői bigyót is, amihez az egészet hozzá lehet kötni, így éjszakára is kint hagyhatjuk házikedvencünket a vízben lubickolni.

Természetesen alkudjunk, hátha kapunk pár méter ajándékláncot.

Magyarországon egyenlőre nincsen tenger (bár ott a Balaton), így ott próbálkozhatunk a fürdőkádban tartással is. Vagy közösen ki lehet bérelni egy uszodát, amolyan csoportos vasmacska-sétáltatásra. Ahol aztán meg lehet beszélni, hogy milyen jó, a vasmacskák nem kérnek enni; ki milyen fényesítőt használ; hova viszi el nyaralni, stb…

3 Replies to “Vegyünk vasmacskát!

  1. Bájos lehet, ahogy valaki megpróbálja megkapni a vasmacskát… 😀 Mi lehet még ennél is rosszabb? Ha a vasmacskával (és a vasorrú bábával) mágneses viharba kerülünk. 😛

    Itt King’s Lynnben is a Vancouver szobor elé ki van téve pár vasmacska és több méter lánc. Na most ez a rengeteg elpazarolt fém Magyarországon magán javak önkéntes újraosztásában érdekelt polgártársaink kezében ripsz-ropsz szét lenne flex-szel vágva. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük