Milyen ruhákat hordanak a török sorozatokban?

Kíváncsi vagy, milyen kabátban volt Bihter a Tiltott szerelem 23. részének 42. percében?

Nos, az pont nem lesz meg (egykönnyen), de az újonnan futó török sorozatok esetében már elég jó eséllyel megtaláljuk a kereset ruhadarabot.

Néha úgy tűnk, hogy a török sorozatok valójában inkább divat bemutatók, némi történettel színesítve. A Szulejmán sorozat mindenképpen nagy változást hozott a szappanoperák felépítésében. Ebben ugyanis nagy hangsúlyt kaptak a kosztümök, amikor nagyon igényesen lettek elkészítve. No persze, mégiscsak a szultánnak készültek…

Az egész sorozatban fél Törökország lázban égett, és olyan ruhát, ékszert, stb.. szeretett volna, mint milyet Hürrem hordott. Ezt persze leginkább az ország másik fele bánta, akinek el kellett mennie az ékszerészhez..

Az egyetlen probléma az egészben az volt, hogy mégse lehet egy 16. századi ruhát (pláne szultáni ruhát) hordani, amikor az ember busszal megy a munkába. Mondjuk én személy szerint szívesen szablyával, bárddal, vagy még inkább tüskés lovagi páncélban (lóval együtt) a tömött buszon. De azért mégsem jött divatba a sorozatban szereplő kosztümök viselése.

Nem úgy, mint az ékszerek! Azok még ma is nagy népszerűségnek örvendenek. Itt van találomra egy ékszerész, ahol kifejezetten Hürrem fülbevalót lehet venni. Az árából ítélve nem műanyag vackokat árulnak.

No de itt vannak az új sorozatok! Legnépszerűbbek a Kıralık Aşk, Güneşin Kızları meg a Poyraz Karayel. Ők egyenlőre még nem érkeztek meg Magyarországra. De remélem, otthon is vetíteni fogják. Főleg a Poyraz Karayel-t, mert az nemcsak nagyon profi, de egyre jobb!

A Poyraz Karayel egy amolyan rendőrös-szerelmes történet. Csakhogy ezúttal a szerelmi szál egyik szereplője nem más, mint a maffia lánya. Ő pedig nem az a pityergős-egyedül semmire sem képtelen leányzó. Hanem igencsak megáll a talpán. Nemrég egy apró nézeteltérés miatt elütötte a fiú főszereplőt. Ami tekintve, hogy a szereplők a valóságban is összejöttek,gondolom dupla élvezett lehetett.

A cselekmények kellemesen fordulatosak, a szöveg pedig roppant humoros. A szereplők nagyon jól, élethűen játszanak. Nagyon karakteresek. Az öltözetük pedig.. na, erről szól ez a bejegyzés.

Ezek az új sorozatok pedig már a modern Isztambulban játszódnak. Nem mellékesen – sőt! eléggé nyilvánvalóan és látványosan – a legújabb divat szerint öltöznek. A Kıralık Aşk eseményei egyenesen egy divattervező cégnél zajlanak.

Ezekre a sorozatokra az internet közönsége is jobban fel van készülve. Egész weboldalak foglalkoznak azzal, hogy összeszedjék, melyik részben ki milyen ruhát, ékszert, stb.. hordott.

Az egyik ilyen oldal címe is az, hogy sorozatruhák (http://www.dizikiyafet.com/). Itt a legnépszerűbb sorozatokat elemzik (törökül), hogy ki milyet ruhát (meg minek) vett fel. Majd ha sikerül pontosan beazonosítani, akkor a márkát is megkapjuk.

Pl. a Kıralık Aşk szereplője a 26. részben egy ilyen kabátot hordott. Beszerezhető a Di Fashion Branding-ban:

 Kıralık Aşk, 26.  rész, Defne kabátja - Forrás: dizikiyafet.com
Kıralık Aşk, 26. rész, Defne kabátja – Forrás: dizikiyafet.com

Vagy a Poyraz Karayel 40. részében Ayşegül (ő a maffia lánya) ilyen pulóverben volt. Márkája: Pinko

Poyraz Karazel Ayşegül kardigán - Forrás: dizikiyafet.com
Poyraz Karazel Ayşegül kardigán – Forrás: dizikiyafet.com

Amennyiben az azonosítás igazán jól sikerül, akkor még az áruházat is feltüntetik. Itt pl. ismét a Kıralık Aşk Defne szereplője látható, és az ő kardigánja. 59 TL-ért megvehető a Retoro Bird boltban.

Kıralık Aşk, 40. rész, Defne kardigánja- Forrás: dizikiyafet.com

Egy másik oldalt is találtunk. A neve alapján eredetileg női ruhákról szólt az oldal, de úgy tűnik, hogy a sorozatokra nagyobb az érdeklődés. Most itt is a színészek öltözékét találjuk meg. Nekik sikerült kicsit jobban utánajárniuk egy-egy öltözetnek. Itt is hosszú leírást kaphatunk, hogy ki mit húzott fel aznap. Általában 1 oldalon 1 ruha kerül elemzésre.

Maradva a Poyraz Karayel sorozatnál itt van mindjárt Sinan (alias kissrác) pulóvere. Ő 170 TL-ért vásárolható meg a Kids in Rock-ban (ahol egyébkénvagyán rocker cuccok vannak akár újszülötteknek is – mégiscsak ők ordítanak a leghangosabban).

Poyraz Karayel, Sinan ruhája - Forrás: bayanstil.com
Poyraz Karayel, Sinan ruhája – Forrás: bayanstil.com
És itt van maga a ruha is! Forrás: bayanstil.com
És itt van maga a ruha is! Forrás: bayanstil.com

 

No tehát ha ezentúl egy török sorozat nézése közben megtetszik valakinek a ruhája, fülbevalója, műkörme, barátnője, akkor irány az internetre! A fent említett két oldal csak pár csepp az óceánból. Beírjuk a Google-be a sorozat nevét, számát, majd pedig azt, hogy kinek mijére vagyunk kíváncsiak, és jó eséllyel máris megtaláljuk!

One Reply to “Milyen ruhákat hordanak a török sorozatokban?”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük