Vigyél haza egy eredeti isztambuli sárga taxit!

Egyszer már rábukkantunk a taxibazárra. De aztán eszembe jutott, hogy nem biztos, sikerül behajtogatni a táskába a traktor és a kalózkapitány mellé. No meg talán az otthoni polc se fogja elbírni, ha ráteszünk egy teljes méretű taxit.

Úgyhogy nézzünk egy kisebb verziót!

Turkish taksi
Eredeti Turkish taksi

Gondolom többünknek már a könyökén jön ki a standard A típusú isztambuli ajándék (60 m szőnyeg, 20 db lámpás, 16 db csilingelős fapapucs, 200 fős porcelánkészlet, 8 különböző mini minaret ajándék AyaSofya-val), és valami másra vágyna. Amit majd otthon meg lehet mutatni a barátoknak, ismerősöknek, ellenségeknek, kik leesett állal fognak bámulni, hogy Isztambulban ilyen is van.

Úgyhogy vegyünk is mindjárt valami olyat, ami a modern Törökország egyik szimbólumai és mindenhol megtalálható (még a spájzban is!): Igazi Turkish taksit. Nem elírás! Egy jólnevelt török taxit mindig így írnak: Turkish Taksi. Amolyan inglistürkis módon.

De ez nem ám csak valami ócska modell! Ez kérem pontos mása a Törökországban száguldó társainak. Leszámítva a horpadásokat. De adjuk oda egy gyereknek, és ő megoldja!

Szóval ez a taxi (pardon, Turkish taksi) pontos mása az eredetinek. Rá is írták: az ajtót kinyitva a részletes belső dizájn látszik. Van ablakemelő, hamutartó, meg minden ilyesmi. Bár a törökös specialitások, mint a metál hangulatú műanyag szőnyeg, kormányvédő és az „ugye nem felejtettél el ma is imádkozni” feliratú tábla hiányzik. E mellett nem derül ki, hogy a duda valóban működik-e. Pedig a nélkül egyetlen török taxi sem lehet az igazi. De még utánzat sem.

Ha egyébként a duda tényleg hiányozna, akkor olyat könnyedén vehetünk a bazárban (hazafele a repülőn segíthetünk a kapitánynak vele mind a fel-/leszálláskor, mind a parkoláskor).

One Reply to “Vigyél haza egy eredeti isztambuli sárga taxit!”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük