Traktor bazár

Ehhez el kell menni a világ végére, de a legjobb traktorok akkor is itt kaphatóak.
És ha hármat veszel, a negyedik ingyen van!

Isztambulban minden kapható, és számtalan bazár található:

  • Sima bazár, ami inkább a Nagy Bazár vagy Fedett Bazár névre hallgat. De még az Egyesült Kacatos Bazár név is megfelel neki.
  • Fűszer Bazár, ahol értelemszerűen fűszert árulnak.
  • Papír bazár, ami időnként átmegy Karácsonyi bazárrá. Mellette vehetünk kalózkapitányt a nappali közepébe.
  • Könyvbazár.
  • Hajó bazár, ahol zsír új vasmacskákat lehet kapni.
  • Zene bazár, hogy a repülőn ne unatkozzunk. Vegyünk mindjárt cintányért, mert a törökök nagyon jó minőségűt készítenek.
  • Lámpa bazár.
  • Konyha bazár. A legjobb hely, hogyha 40-fős fazekat keresünk.
  • Bútor bazár. Mindjárt vehetünk egy beépített szekrényt, 200 cm falszakasszal együtt.
  • Taxi bazár. Saját taxival mégiscsak izgalmasabb a várost felfedezni.

És most végre megtaláltuk a Traktor bazárt is! Bár nem kerestük, de ki tudja. Hátha szükség lesz egy traktorra.

Vagy ha nem is, ott van mellette mindjárt a munkagép bazár, és vehetünk egy buldózert, vagy egy betonkeverőt. A gyerekek úgyis szeretnek az ilyenekkel játszani. Miért ne lephetnénk meg őket egy működő 1:1-es modellel?

Isztambul ázsiai végén, Pendikben található ez a nagyszerű hely. Szerencsére nemrég átadták a metrót, így könnyen eljutunk oda. Kérdés, hogy visszafele felengednek-e egy szépen becsomagolt traktorral. De majd szépen megkérjük a biztonsági őrt, hogy engedjen be.

Tehát vegyünk traktort!

Ahogyan azt minden rendes bazárban megszokhattuk, többféle színben és méretben választhatunk. És természetesen extra kiegészítők is vannak, mint permetezők, szántó-vető, meg integető. Sőt! Egyes modellek mellé ajándék tehenet is adnak. Így biztosan minden reggel BIO tejet ihatunk traktorozás közben.

De mint fent már említettük, hogyha mégse találnánk meg álmaink járművét (vagy nem tetszik az ajándék tehén), akkor sem kell elkeseredni. Egyszerűen átmegyünk a szemközti munkagép bazárba, és veszünk jó kis hókotrót. Pirosat természetesen.

7 Replies to “Traktor bazár

  1. Amikor azt hiszem, hogy már nem tudsz meglepni, akkor valahogy mégis sikerül. Traktor bazár? 😀 Ejha! Vajon hány alkalommal vesz traktor életében egy török őstermelő?

  2. Nekem ezek közül az egy helyre koncentrált kereskedelmi egységek közül akkor is az a kedvencem,amit 1991-ben láttam Istanbulban! Az Atatürk bulvarin megyünk a Bozdoğan Kemeri felé,és az út egy autós-gyalogos aluljáróban folytatódik. Ott lent van egy kerékpár bazár!
    2011-ben visszamentem oda,és húsz év múltán is minden ugyanúgy van! Az aluljáró tömve van biciklikkel! Egyszer ez is lehetne talán 1 db fénykép témája! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük